Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.03.2015 13:31:13
Deli članek:

Jagodnik: Čakam na zeleno luč

Le še nekaj formalnosti manjka, pa bosta Union Olimipija in Goran Jagodnik podpisala pogodbo o sodelovanju do konca sezone.

Štiridesetleni krilni center je v soboto zadnjič oblekel dres Hopsov, v Rogaški Slatini celo ni stopil na parket, sicer pa je v tej sezoni za moštvo iz Polzele v Ligi Telamach na 14 tekmah v povprečju dosegal 15,6 točk in 7,4 skokov.

Zdaj Primorec čaka le še na zeleno luč iz Stožic, potem pa se bo zmajem priključil na treningu. »Pred dnevi, ko je na trenersko klop Ljubljančanov sedel Memi Bečirović, smo se prvič slišali in se v tem času pravzaprav o vsem dogovorili, zdaj le še čakam na njihovo končno odločitev,« je Goran pojasnil, kaj se pravzaprav dogaja, potem ko se je začela novica brez potrditve širiti po slovenskem spletnem omrežju.

»Sklenitev dogovora je res zelo blizu, vendar ni še uradna,« je dejal veteran in ugibal, da bi se lahko novim soigralcem pridružil že danes, morda jutri. Za pomoč ga je prosil Bečirović, ki na igralnem položaju krilnega centra nima takšnega igralca: »Dino Murić in Blaž Mahkovic sta drugačna. V ekipo bom prinesel tudi izkušnje. Pravzaprav naj bi bila moja naloga pomagati, ko bo ekipi težko. Morda bom kakšnemu od mlajših igralcev dal nasvet. V vsakem primeru sem vesel, da v meni vidijo nekoga, ki jim lahko pomaga, da po sušnih letih spet osvojijo naslov državnega prvaka.«

Goran je za Union Olimpijo v sezonah 2010/11 in 2011/12 že igral, opravljal je tudi vlogo kapetana. Vrnitev k zmajem tik pred koncem kariere zanj predstavlja novo motivacijo in obenem obvezo, kot sam pravi. Z Bečirovićem je že sodeloval pred petimi leti na svetovnem prvenstvu V Turčiji.

Kariera Gorana Jagodnika v kronološkem zapisu: Koper, Hopsi Polzela, Türk Telekom (Tur), Kolejliler (Tur), Lausanne (Švi), Lokomotiv Mineralnye Vody (Rus), Prokom Trefl Sopot (Pol), Dynamo Moscow Region (Rus), Scafati (Ita), Anwil Wloclawek (Pol), Hemofarm (Srb), Nymburk (Češ), Hopsi Polzela, Hemofarm (Srb), Union Olimpija, Hopsi Polzela in bržčas kmalu spet Union Olimpija.