Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič
03.03.2015 07:50:42
Deli članek:

Beno ne bo dobil obiska

Nikola Miljković

Dobrih šest mesecev pred začetkom evropskega prvenstva so predstavniki turistične agencije Kompas, sicer uradnega partnerja KZS, predstavili natančen načrt prodaje vstopnic za tekme slovenske reprezentance.

Slednja bo pet tekem prvega dela igrala v zagrebški Areni, zaključek prvenstva pa bo gostil francoski Lille.

Potem ko sta predsednik KZS Matej Erjavec in predsednica uprave Kompasa Tatjana Juriševič v prisotnosti sedme sile podpisala petletno pogodbo o sodelovanju, smo izvedeli vse podrobnosti glede prodaje vstopnic.

Koliko bo v zagrebški Areni slovenskih navijačev, je odvisno tudi od njihove iznajdljivosti, vstopnic, ki jih bo prodajal Kompas – ti bodo nameščeni v posebnem slovenskem sektorju – pa bo za tekmo s Hrvati na voljo 3000, za ostale štiri tekme pa več. "Na enem od zadnjih sestankov z organizatorji sem izvedel, da bo v hrvaško prestolnico prišlo kar 5000 makedonskih navijačev," je Erjavec na neki način pozval Slovence, naj odgovorijo z enako mero, v isti sapi pa manj zaskrbljeno, celo zadovoljno dodal, da se Hrvati bojijo, da bo na tekmi med Hrvaško in Slovenijo več gostujočih kot domačih privržencev.

Nikola Miljković
Bržčas se to vendarle ne bo zgodilo, da pa bi bila takšna ocena vsaj blizu resnici, bo poskrbel tudi Kompas, ki bo Slovence v Zagreb vozil tako z avtobusom kot tudi z vlakom, slednji bo prav v ta namen ustavil v neposredni bližini dvorane na postajališču Remetinec.

AVANZO: BREZ KOMENTARJA
Čeprav včerajšnje druženje ni bilo namenjeno temu, je moral direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo odgovarjati tudi na konkretna vprašanja v zvezi z reprezentanco. Da bodo imeli varovanci Jureta Zdovca letos najdaljše priprave do zdaj (od 17. julija bodo odigrali 11 prijateljskih tekem, od tega sedem doma), je povedal sam od sebe, ostalo smo z vprašanji pomagali zbezati na plano.

Nikola Miljković
Četrtkov odhod Avanza, predsednika Raša Nesterovića in podpredsednika Gregorja Grilca v Miami, kjer bosta obiska seveda deležna predvsem brata Dragić, niti ni sveža novica, je pa od včeraj jasno, da odprava KZS ne bo obiskala Bena Udriha. "Vendar to še nič ne pomeni glede njegovega igranja na EuroBasketu, to je odvisno le od selektorja," je hitel razlagati Avanzo in zatem pojasnil, zakaj bo v reprezentanci B Radu Trifunoviću ob Luki Bassinu pomagal tudi Saša Dončić, oče 16-letnega in izjemno nadarjenega člana madridskega Reala Luke: "O tem smo se pogovarjali že prej, saj je imel Saša veliko željo delati v eni od reprezentančnih selekcij. Ker še vedno ne vemo, za katero bo igral Luka, smo ga uvrstili v reprezentanco B, za katero njegov sin gotovo ne bo igral."

Ali je morda vključitev Saše kakorkoli povezana z željo, da bi Luka namesto Španije za svojo košarkarsko domovino vendarle izbral Slovenijo, nismo izvedeli, direktor na to ni imel komentarja.

Nikola Miljković
Širši seznam bo znan ob koncu meseca, 28. marca bosta Avanzo in Trifunović namreč odpotovala v turški Gaziantep in tam tri dni sestankovala z Zdovcem: "Pogovorili se bomo glede organizacijskih podrobnosti, obenem bomo vse kandidate razdelili med reprezentanci A in B. Jure in Rado bosta še uskladila taktiko, saj želimo zaradi lažjega prehajanja poenotiti sistem dela v obeh ekipah." Akcija reprezentance B, tudi z dvema turnirjema na Kitajskem, bo sicer potekala med 7. in 30. junijem.