Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
31.01.2015 10:50:58
Deli članek:

V lov na Olimpijo

abaphoto

Krka se bo v 20. krogu lige ABA danes ob 21. uri v gosteh pomerila s Cibono. Obe ekipi sta do zdaj zbrali eno zmago manj kot Olimpija, ki na prvenstveni lestvici zaseda peto mesto.

Za Krko so trije zaporedni uspehi, a po zadnjem proti Levskemu trener Aleksandar Džikić ni bil najbolj zadovoljen. Ni bil prvič jezen na mladi del moštva v tej sezoni in pošteno ga je okrcal. "Tisto, kar me še posebej moti, je pomanjkanje njihovega truda in obnašanje. Da bi moral koga prositi, da se bori na taki tekmi ... Mogoče mislijo, da jim kaj pripada. Kaj jim pripada? Da jim damo ulico, trg, pregradimo Krko in jim posvetimo jezero?" je takrat Džikić med drugimi prst uperil tudi v Mateja Rojca.

"Na tisti tekmi smo res pokazali dva različna obraza, dobrega na začetku, v nadaljevanju slabega. Upravičeno je bil malce jezen, a to je košarka. V drugem polčasu smo se borili in tudi zasluženo premagali Levski," je povedal Rojc. Je bil torej odziv Džikića pretiran? "Vsak trener vidi stvari po svoje. Odigrali smo, kot smo, dogajajo se tudi napake, tako je pri vseh ekipah. Kar je bilo, je bilo, zdaj gledamo naprej," je pogled raje uprl v prihodnost Primorec na začasnem delu na Dolenjskem.

Krka bo drevi skušala prekiniti niz treh zaporednih zmag Cibone v medsebojnih dvobojih in se maščevati za novembrski poraz v Novem mestu. Bil je uvodni v črnem nizu, ki je trajal naslednja dva meseca in v katerem so Dolenjci zmagali le enkrat na desetih srečanjih. "Poškodbe so naredile svoje. Če bi bili kompletni, bi si lahko obetali večjega števila zmag. Zdaj smo bolj ali manj zbrani vsi, iz dneva v dan prikazujemo boljše igre in upam, da bomo zmagovali še naprej," pravi Rojc.

Bolj ali manj pomeni, da še vedno ne bosta nared Tomaž Bolčina in Imran Polutak ter da so vprašljivi Mirko Mulalić, Nebojša Joksimović in Erjon Kastrati. "Na nas je, kako bo. Od začetka moramo odigrati tako, kot znamo, upoštevati pravila. Mislim, da lahko pričakujemo zmago," je Rojc prepričan, da je razplet srečanja odvisen le od Novomeščanov. Cibona, ki je zvrstila tri poraze, je danes povsem drugo moštvo, kot je bila ob zmagi v Novem mestu, ko so bili v dresu volkov še Jerrell Blassingame, Damir Markota in Jure Lalić.

"Res so bili takrat bolj kakovostni. Zdaj bodo verjetno še več stavili na borbenost, tisti, ki bodo dobili priložnost, se bodo želeli še bolj izkazati, in to je morda še bolj nevarno. A z našo igro se jim lahko postavimo po robu in lahko pričakujemo zmago," je optimist organizator igre, ki bo čez dobra dva tedna dopolnil 22 let.