Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.01.2015 22:43:48
Deli članek:

Po Blažičevem vzkliku skoraj incident (video)

Nikola Miljković

Košarkarska drama v Podgorici je imela podaljšek pod tribunami.

Košarkarji Crvene zvezde v ligi ABA nadaljujejo niz zmag. V Podgorici so se veselili že devetnajstič zapored, veselje pa je bilo toliko slajše, ker so rdeče-beli zrli porazu v oči. A na koncu so se le izvlekli in v dvorani Moraća slavili po dolgih enajstih letih čakanja. Bilo je 77:76, po zgrešenem prostem metu Marcusa Williamsa je iz odbojke žogo skozi mrežo spravil Nikola Kalinić.

Varuhi reda so se bali incidentov, ki jih na tribunah naposled ni bilo, prav tako kot ne na parketu, zato pa je bilo po tekmi nemirno v hodniku pred slačilnicami. "Rekorda ne damo," je vzkliknil Jaka Blažič, kar ni bilo všeč pomočniku trenerja Budućnosti.

Goran Rakočević je energično pristopil k slovenskemu košarkarju, ga opsoval in sporočil gostujočim igralcem, naj se čim prej umaknejo v garderobo. V Blažičevo obrambo je stopil kapetan Luka Mitrović in skušal umiriti razmere ter predstavnike Budučnosti, med katerimi je bil tudi klubski voznik. Začelo se je prerivanje, ki pa na srečo ni trajalo dolgo, strasti so se vendarle umirile.