Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.01.2015 17:45:45
Deli članek:

Teletović bi lahko tudi umrl

Reuters

NBA ekipa Brooklyn Nets bo sezono nadaljevala brez Mirze Teletovića.

Reprezentant Bosne in Hercegovine je zbolel za pljučno embolijo. Gre za zelo resno zdravstveno stanje, saj to pomeni, da se mu je v pljučih zamašila arterija. S tem tisti del pljuč postane nefunkcionalen. Če pljučne embolije ne odkrijejo dovolj hitro, je lahko tudi smrtonosna.

Teletović je tako že končal letošnjo sezono, vprašljivo pa utegne biti celo nadaljevanje njegove kariere. Devetindvajsetletnik je trenutno na preiskavah v Los Angelesu, kjer bodo zdravniki preverili, ali ima morda težave s krvjo, zaradi katerih se v njej delajo strdki.

Če se bo to potrdilo, bo verjetno moral celo življenje jemati sredstva proti strjevanju krvi, kar bi najbrž pomenilo, da bi moral končati kariero. Pljučna embolija pa lahko tudi trajno poškoduje srce.

Teletović je v dvoboju z Los Angeles Clippers potožil, da težko diha, zato ga je fizioterapevt Tim Walsh odpeljal v lokalno bolnišnico.

Zdravniki so sprva sicer dejali, da gre za utrujenost. Walsh se s tem ni strinjal, zato ni pustil, da bi se igralec z ekipo vrnil v Brooklyn. Želel je, da mu naredijo rentgensko sliko pljuč, izvidi pa so pokazali, da ima Teletović krvne strdke v obeh pljučnih krilih. V Brooklyn se bo vrnil, ko se mu stanje izboljša.

"Če bi Mirza šel z nami na letalo, bi lahko tudi umrl. Hvala bogu, da je bil z njim fizioterapevt Tim Walsh, ki je vztrajal pri vseh pregledih," je dejal trener Brooklyna Lionel Hollins.

"Naše misli so z Mirzo in njegovo družino. Veseli nas, da je naša zdravniška služba s pomočjo bolnišničnega osebja uspela diagnosticirati težavo. Mirzo sem že obiskal in dobro razpoložen čaka na ozdravitev," je dejal generalni menedžer ekipe Billy King.