pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ps
ps
0 08.11.2014 11:02:45

Začeti zavedati

Arsen Perić
V sedmem krogu lige ABA košarkarji Uniona Olimpije gostujejo pri Zadru, ki ima zmago manj od zmajev. Tekma bo na sporedu danes ob 17. uri.

Dva spodrsljaja so si že privoščili Ljubljančani. Najprej v gosteh z Mega Vizuro, kar bi se morda še dalo opravičiti, zato pa tega niti po naključju ne moremo reči za izgubljeno tekmo z Metalcem. Da je bil to še kako hud udarec, dokazuje tudi razpoloženje med igralci po torkovem uspehu v evropskem pokalu nad Zenitom.

Nekako je bilo videti, da zadovoljstvo ni tisto pravo in da je pri vseh še nekje v glavah velik spodrsljaj, storjen nekaj dni prej. Po dveh zaporednih porazih je pred zeleno-belimi že imperativ zmage, pa čeprav v tem krogu gostujejo. Še en morebitni poraz bi jih že pahnil v niz izgubljenih tekem in tudi pod 50-odstotno uspešnost. Naenkrat bi bil navidezni uspešen začetek sezone spremenjen v povprečnega.


"Liga ABA je rezultatsko najpomembnejša za naš klub in tega se morajo počasi začeti zavedati tudi igralci. Po tekmi evropskega pokala sem še enkrat poudaril v garderobi, da se moramo popolnoma posvetiti naslednjim tekmam v ligi ABA. Zadar je dobra ekipa, še posebej je nevaren na domačem parketu, a po drugi strani je premagljiv nasprotnik,« pravi trener Aleš Pipan, ki opozarja na izjemno agresivnost Zadrčanov.

"Dobri so tudi v skoku. V obrambi moramo odigrati čvrsto in zaustaviti njihov met z razdalje ter igro Američana Florenca, ki ima dokaj proste roke v njihovem napadu. Na gostovanjih moramo prikazati več energije v obrambi in skoku, v napadu pa moramo odigrati pametno in izkoristiti naše prednosti," je še dodal strateg zmajev. Florence, ki ga je omenil, je prvo ime ekipe, trenutno drugi strelec lige, in očitno je, da so v Zadru imeli srečno roko pri izbiri edinega tujca v moštvu.

Zadar je v prvih treh krogih dvakrat zmagal, obakrat doma, nato pa trikrat zapored izgubil, iz Zadra je zmago odnesla tudi Crvena zvezda. Slednje je v preteklosti že uspevalo tudi Olimpiji, ne pa tudi lani, ko si je Zadar z zmago v zadnjem krogu priigral obstanek. "Olimpija ima zelo kakovostno moštvo, toda tudi luknje v igri. Niha od briljantnih tekem do čudnih situacij, kot je bil zadnji poraz z Metalcem. Vsiliti moramo svoj ritem, biti agresivni in potem zmaga ne bo izostala," je prepričan trener Zadra Ante Nazor.

Članki iz rubrike