Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
03.10.2014 14:41:47
Deli članek:

Klobučar dobil denar od Partizana

Arsen Perić

Partizan je potrdil, da je izplačal celoten dolg Jaki Klobučarju, kar pomeni, da bo zdaj spet lahko registriral nove igralce.

Kar nekaj časa se je vlekla zgodba o dolgu Partizana do slovenskega košarkarja, ki je v sezoni 2010/11 nekaj mesecev nosil črno-beli dres, potem ko je prišlo do predčasne prekinitve pogodbe pa ni dobil izplačanega vsega tistega, kar je bilo zapisano v njej.

Po nekaj letih čakanja je letos zadevo predal v roke Fibi in slednja je pritožbi ugodila ter Partizanu naložila plačilo dolga, vmes pa seveda, kot je to običaj v takih primerih, klubu prepovedala registracijo novih košarkarjev (blokada BAT).

Ko je prišlo do tega, so Beograjčani skočili v zrak, češ, da jih je Klobučar oziroma njegov menedžer prevaral in da dolg nikakor ni takšen kot ga je zahteval (nekaj več kot 130.000 evrov), pač pa le okrog 60.000 evrov. V zadnjih tednih so bolj kot o tem, kdaj bodo poravnali dolg, govorili o podlosti Klobučarja oziroma njegovega agenta, ki naj bi pravzaprav vse skupaj zakuhal in s prevaro izsilil plačilo precej višjega zneska.

"Res smo bili nespretni, ravnali smo nediplomatsko, a smo na drugi strani bili tudi prevarani in žrtve manipulacije. Igralec je preko menedžerja Raškovića skušal priti do denarja, ki ga ni zaslužil. Formalno ima prav, moralno in športno pa prav gotovo ne. Plačali smo mu 60.000 od 132.500 evrov dolga, a Klobučar tudi po tem noče slišati za to, da bi mu ostalo plačali po obrokih. Verjetno ne bomo mogli registrirati Murića in Kuzelogluja," je še v četrtek dejal trener Partizana Duško Vujošević.

Prav na karto Edo Murić so Beograjčani očitno precej stavili, verjetno želeč, da bi Klobučar popustil zaradi svojega prijatelja, ki je letos okrepil Partizan. "Fant nam je verjel. Izbral je črno-beli dres, čeprav je imel ponudbi Crvene zvezde in Cedevite. Odklonil je nastop v evroligi in prišel sem, da napreduje, zdaj pa ne more igrati tekem," je povedal Vujošević.

Toda Klobučar je ostal neomajen in Partizanu ni ostalo drugega, da zbere denar in izplača dolg, če je želel sezono začeti z moštvom, ki ga ima, in v prihodnje pripeljati še kakšno okrepitev. Danes so tako iz kluba sporočili, da so s pomočjo prijateljev kluba zagotovili in vplačali potrebna sredstva za ukinitev blokade BAT ter pričakujejo, da bo v najkrajšem času omogočena registracija igralcev.