franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

hu/STA
hu/STA
1 12.03.2024 21:08:24

Vihar v Tivoliju! Množica gledalcev videla predstavo v slogu finala, Jesenice na kolenih

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva na domačem terenu premagali Sij Acroni Jesenice s 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) in povedli s 3:0 v zmagah. V finalu moštvi igrata na štiri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma bo v petek na Jesenicah.

SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 2873 gledalcev. Glavna sodnika: Leben (Horjul) in Zrnić (Jesenice). Linijska sodnika: Miklič (Ljubljana) in Bergant (Bled).
Strelci: 1:0 Sodja (Simšič, Mahkovec, 10.), 2:0 Sodja (Mahkovec, Mašič, 14., PP1), 3:0 Pance (Bičevskis Gooch, 31.), 4:0 Bičevskis (Gooch, Dodero, 37., PP1), 5:0 Beričič (Mašič, Pavlin, 38.), 5:1 Kumanović (E. Pance, Čimžar, 41., PP1), 6:1 Bičevskis (48.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 12, Sij Acroni Jesenice 8.
*opomba: SŽ Olimpija v seriji vodi s 3:0


Olimpija: Horak, Kolin; Mašič, Pavlin, Gooch, Bičevskis, Ž. Pance; Dodero, Ćosić, J. Sodja, Simšič, Mahkovec; Hebar, Magovac, Kiljunen, Beričič, Mehle; Crnović, Petronijevič Lepša, Vodlan. Trener: Antti Karhula.


Jesenice: Us, Sotlar; Urukalo, Logar, M. Bohinc, Čimžar, Kumanović; R. Bohinc, Prostor, U. Sodja, Lesničar, E. Pance; M. Seršen, Oblak, G. Glavič, Špari Leben, Borse; Turšič Sečkar, Por, Baloh, Pazlar, A. Glavič. Trener: Gaber Glavič.

Hokejisti domače zasedbe so imeli danes priložnost, da si z novo zmago že pripravijo "zaključni plošček" za nov naslov prvaka. Po drugi strani so se železarji znašli v zahtevnem položaju, saj bi ob še enem porazu vsaka naslednja napaka že pomenila izgubljen finale.

Na koncu se je razpletlo po pričakovanjih, favorizirani ljubljanski klub je dosegel še eno visoko zmago. Na prvi tekmi prejšnji teden je na domačem ledu SŽ Olimpija slavila z 9:3, na drugi v nedeljo v Podmežakli pa s 4:2.

Danes je bil v prvi tretjini zelo enosmeren promet. Gostje so le redko prihajali do priložnosti pred domačim vratarjem Lukašem Horakom, na drugi strani je imel bistveno več dela Žan Us. Do polovice tretjine ga je opravljal dobro, pomagali so mu tudi borbeni soigralci v obrambi, ki so nekajkrat ustavili ploščke ob strelih tekmecev. Ti so prvi gol dosegli po prodoru Jake Sodje v deseti minuti, isti igralec pa je nato ob številčni prednosti (Jeseničani svoje prve ob začetku niso izkoristili) zadel še za 2:0 štiri minute pozneje. Zeleno-beli so si pripravili še več zrelih priložnosti, a niso več zadeli. Železarji so si opomogli šele ob koncu tega dela, ob "power playu" pa je dva poskusa ustavil Horak.

Nič drugače ni bilo v nadaljevanju. Ljubljančani so občasno povsem stisnili goste pred njihov gol in jih po več minut niso spustili iz primeža. Jeseničane je reševal predvsem Us, saj je branil mogoče in nemogoče. Na polovici tretjine so domači že slavili tretji gol, a ga sodniki niso videli, so ga pa priznali naknadno po ogledu posnetka. Četrtega je domača zasedba dosegla po veliki napaki enega od gostujočih branilcev, ki je padel pred svojim golom in pustil prazno pot do vrat, za petega pa je Miha Beričič pospravil odbitek za Usov hrbet.

Že precej pred koncem je bilo tako jasno, da bo zmagala branilka naslova, vprašanje je bilo le, ali bo gostom uspelo doseči časten gol. V zadnji tretjini so tudi ga, že zelo hitro, ko so po lepi kombinaciji ob številni prednosti prvič premagali Horaka, zadel je Lovro Kumanović.

A kljub zadetku dvomov o razpletu tekme ni bilo, tako kot na prvi tekmi so domači v zadnji tretjini opazno spustili ritem in le še nadzorovali visok naskok.

Za zadnji domači gol je na navdušenje spet lepo polnega Tivolija nato poskrbel Bičevskis.

Članki iz rubrike