severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

STA
STA
0 14.11.2023 21:59:46

Za začetek drugega dela hokejskega DP zmagi favoritov

Luka Vovk
Hokejisti v državnem prvenstvu so danes začeli drugi del tekmovanja, v katerem nastopajo štiri ekipe. V uvodnih tekmah je SŽ Olimpija premagala Triglav s 5:0, Sij Acroni Jesenice pa RST Pellet Celje s 4:2.

V drugi del tekmovanja so se uvrstile tri najboljše ekipe iz prvega dela, Sij Acroni Jesenice, RST Pellet Celje in Triglav Kranj, pridružila pa se je še ekipa, ki nastopa v mednarodni ligi ICEHL SŽ Olimpija in ki v prvem delu ni sodelovala.

Slavija Junior in Maribor, ki sta v prvem delu DP osvojila četrto in peto mesto, se nista uvrstila v drugi del.

Drugi del tekmovanja igrajo po dvokrožnem sistemu, tako da bo na sporedu šest krogov. Najboljši ekipi iz drugega dela se bosta uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja.

V drugem delu bodo datumi tekem po današnjem uvodnem krogu še 21. november, 5. in 9. december ter 9., 16. in 30. januar.

Danes sta favorizirani ekipi prišli do prvih zmag, a ne povsem gladko. Na Jesenicah so njihovi tekmeci iz alpske lige na začetku zadnjega dela izenačili na 2:2, Jeseničanom je potem prednost zagotovil Martin Bohinc pet minut pred koncem, zmago s 4:2 pa je z zadetkom na prazen gol potrdil Eric Pance.

V Tivoliju pa so gostje iz Kranja proti sicer oslabljeni domači zasedbi zdržali do polovice tekme, potem pa so domači vendarle stopili na plin. V drugi tretjini so dosegli dva gola, v zadnji tri, s tremi zadetki se je izkazal Jaka Sodja.


Pri ekipi SŽ Olimpija bo sicer v naslednjem mesecu igral tudi švedski vratar Robin Rahm, ki bo zamenjal poškodovanega Lukaša Horaka. Ville Leskinen, ki je pred enim mesecem prišel v Ljubljano na preizkušnjo, pa bo ostal v ekipi do konca sezone, so po reprezentančnem premoru sporočili iz ljubljanskega kluba.


* Izidi, 2. del, 1. krog:
Sij Acroni Jesenice - RST Pellet Celje 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
SŽ Olimpija - Triglav 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

- lestvica:
SŽ Olimpija 1 1 0 0 0 5:0 3
Sij Acroni Jesenice 1 1 0 0 0 4:2 3
RST Pellet Celje 1 0 0 0 1 2:4 0
Triglav 1 0 0 0 1 0:5 0

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike