franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 03.08.2023 11:45:40

Dejan Varl odslej glavni trener kranjskega Triglava

m24
Kranjski Triglav bo tudi v prihajajoči sezoni s svojo člansko ekipo igral v konkurenci lige IHL, ki slovenske klube združuje s hrvaškimi in srbskimi.

Po dveh zaporednih naslovih v tem tekmovanju triglavanom lani ni uspelo priti do tretjega naslova v tem tekmovanju. V finalu so morali priznati premoč drugi ekipi Sija Acronija Jesenic, ki se je v tem okrepila tudi z nekaj člani prve ekipe. Dolgo let si sicer v Kranju želijo priključiti ligi AHL, vendar pri tem močno oklevajo in pravijo, da bodo ta korak naredili, ko se bodo v Kranju lahko pohvalili z novo dvorano.

Dokler ne bo velikega premika, bomo Triglav spremljali v ligi IHL, kjer pa jih bo letos vodil nov glavni trener. Lani je moštvo večinoma vodil Gorazd Drinovec, pa tudi Anže Pintar, zdaj pa je vodstvo kluba to delo predalo v roke nekdanjemu reprezentantu Dejanu Varlu.

Ta si je prve trenerske izkušnje nabiral na Jesenicah, kjer je v zadnjih treh letih igranja železarjev v ligi EBEL pred leti delal kot pomočnik trenerja. Nato je eno sezono v ligi IHL vodil prvo jeseniško ekipo. Vmes in nato je delal še z jeseniškima kolektivoma do 18 in 20 let, pri teh starostnih kategorijah pa je bil več sezon del tudi štabov mladih reprezentanc.

V kranjski klub se je Varl preselil pred sezono 2021/22, ko je prevzel vlogo trenerja mladinske ekipe, s katero je lani v DP osvojil tretje mesto, zdaj pa bo na klopi članov nasledil Drinovca. "Po dveh letih dela z ekipo U-19 me letos čaka nov izziv z ekipo članov. Ta je v zadnjih letih dosegala super rezultate. Ima izkušene igralce, pomešane z mlado močjo, ki so dobra klapa in znajo v težkih trenutkih stopiti skupaj ter dobro igrati," je ob novem izzivu med drugim povedal Varl.

HZS, ki skrbi za ligo IHL, sicer še ni objavila, kdo vse bo v njej igral in kdaj se bo to tekmovanje začelo. (bk)

Značke: dejan-varl, triglav, hokej

Članki iz rubrike