franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

hu
hu
0 13.01.2023 20:54:15

Kdo je novi slovenski hokejski prvak? Na Slovenskem je Olimpija gospodar!

Luka Vovk
Hokejisti SŽ Olimpije so v drugi finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali Sij Acroni Jesenice in tako postali državni prvaki za sezono 2022/23.

Jesenice - SŽ Olimpija 3:6 (0:3, 1:2, 2:1)

Jesenice - Dvorana Podmežakla, gledalcev 3000, sodniki: Groznik, Režek (glavna), Arlič, Bergant.
Strelci: 0:1 Šturm (10.), 0:2 Simšič (Dodero, M. Čepon, 10.), 0:3 Magovac (Zajc, 18.), 0:4 Zajc (22.), 1:4 Blomberg (24.), 1:5 Zajc (Sodja, 34.), 1:6 Šturm (Magovac, M. Čepon, 43.), 2:6 Rajsar (Jezovšek, 54.), 3:6 Logar (Pance, Svetina, 57.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 2, SŽ Olimpija 8.

Letošnje državno prvenstvo je potekalo po nekoliko pospešenem ritmu, saj je domača hokejska zveza finalne boje predvidela že za prvo polovico januarja. Že danes pa so imeli prvi zaključni plošček branilci naslova iz prejšnje sezone.

Ljubljančani so namreč uvodno tekmo doma pred tremi dnevi dobili s 4:0 in bi danes s še enim uspehom že osvojili nov naslov. Za Jeseničane pa je danes štela le zmaga, s katero bi izsilili odločilni dvoboj. Na koncu so zeleno-beli dosegli še drugo zmago in finale končali po najhitrejši možni poti.

Že pred dvobojem so se v jeseniškem taboru znašli v težavah, saj zaradi bolezni niso mogli računati na prvega vratarja Anttija Karjalainena, namesto njega je tokrat branil Urban Avsenik.

Na prvi tekmi so favorizirani Ljubljančani potrebovali skoraj dve tretjini, da so strli jeseniško obrambo. Tokrat so že precej prej prestavili v najvišjo prestavo. Že v uvodnih minutah domačim skorajda niso dovolili, da bi prišli iz obrambne tretjine, pritisk so stopnjevali ob prvi domači kazni, ko je imel Avsenik ogromno dela.

Potem je prišla deseta minuta, ki je praktično že odločila finale. Najprej se je Jaka Šturm sprehodil skozi obrambo tekmecev in nazadnje matiral še vratarja, le 18 sekund pozneje pa je bilo 2:0, ko so železarji pred vrati pozabili na Nika Simšiča, ki mu ni bilo težko zadeti. V 18. minuti je Aleksandar Magovac ponovil Šturmovo vajo, preigral celotno obrambo domačih, zadrsal za golom in ob drugi vratnici pospravil plošček v mrežo za 3:0.

Nadaljevanje je bilo vendarle nekoliko bolj izenačeno. Gostje so sicer hitro dosegli še četrti zadetek, z strelom je bil uspešen Miha Zajc. Toda visoko vodstvo je morda goste tudi nekoliko uspavalo in dve minuti zatem je Niki Blomberg s strelom od daleč presenetil Morroneja.

V nadaljevanju je imel za goste dve lepi priložnosti Rok Kapel, domači niso izkoristili "power-playa", so pa ob koncu tretjine imeli nekaj več prometa pred vrati tekmecev, a Morrone ni bil ogrožen, je pa zmajem takrat uspelo zadeti še petič, v bistvu so Jeseničani dosegli avtogol. V zapisniku so sodniki sicer zapisali, da je bil strelec Zajc, a bi morali gol pripisati Jaki Sodji, sicer podajalcu.

V zadnji tretjini so Ljubljančani precej popustili. Jeseničani so igrali za boljši vtis pred svojimi navijači, Ljubljančani so poskušali skušali le nadzorovati potek tekme. Sprva so bili uspešnejši gostje, ki so prek Šturma ob slabem posredovanju Avsenika dosegli še šesti gol, potem so se prebudili še železarji.

Najprej je po neodločnosti obrambe gostov plošček v mrežo pospravil Patrik Rajsar, minuto zatem je po prekršku v prodoru Žan Jazovšek dobil kazenski strel, ki pa ga je Morrone ustavil. Dve minuti pozneje pa so ob številčni prednosti le zadeli, uspešen je bil Miha Logar, in na ta način precej ublažili poraz, niso pa mogli preprečiti poraza in slavja ljubljanske ekipe.

Vse naslove prvaka v samostojni Sloveniji od sezone 1991/92 so osvojili hokejisti iz Ljubljane ali Jesenic v različnih klubih iz teh hokejskih središč. Po današnji ljubljanski zmagi imajo tako zeleni 18 naslovov, Jeseničani ostajajo pri 13.
Deli

Članki iz rubrike