favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

BZS PR
BZS PR
0 03.09.2021 10:16:48

BOKSARSKI TURNIR MARIBOR BOXING CUP 2021: Presegel vsa pričakovanja

Prizorišče v športni dvorani v Hočah
Dolgo pričakovani mednarodni turnir v boksu EUBC (evropska boksarska zveza) Maribor Boxing Cup je potekal v športni dvorani Hoče, kjer so imeli boksarji odlične razmere za boksarske dvoboje. Bližina mariborskega Pohorja je bila pri organizaciji turnirja zelo pomembna, saj so boksarji svoj prosti čas in počitek lahko preživeli v objemu naravnega nadstandarda na Pohorju in tradicionalno kakovostne športno-turistične ponudbe naselja Pohorje Village. Videli smo lahko izjemno zanimive dvoboje, pokal za najboljšega slovenskega boksarja pa je pripadel Nejcu Petriču (Golden Gloves), ki je v finalu velterske kategorije premagal madžarskega nasprotnika.

Organizator zelo pomembnega dogodka za slovenski boks je bil ŽBK iz Maribora, kjer sta gonilni sili predsednik Robert Reher in glavni trener Igor Rašić dokazala, da se lahko na področju Slovenije pripravi pravi boksarski dogodek. Turnir je potekal od 26. do 28. avgusta, na njem je nastopilo več kot 60 boksarjev iz desetih evropskih držav, ki so prišli iz Madžarske, Švice, Češke, Hrvaške, Makedonije, Švedske, Litve, Belgije, Luksemburga in Slovenije. Tekmovalo se je v mladinski in članski konkurenci.

Nagradni sklad za najboljše je znašal kar 20 tisoč evrov
Robert Reher je po koncu turnirja povedal: »Prvič se je zgodilo, da smo imeli denarni sklad za nagrade, in sicer v vrednosti 20 tisoč evrov. Vsak dobitnik zlate kolajne je dobil nagrado tisoč evrov. Nekajmesečno organizacijsko delo se je obrestovalo v upanju, da turnir pri nas postane tradicionalen. Dobili smo tudi izredno pohvalo vodje turnirja, mednarodnega delegata Dragoljuba Radovića, ki bo podal pozitivno oceno turnirja vodstvu EUBC, kar je za naš novi turnir velikega pomena. Letos smo orali ledino, drugo leto pa lahko celoten dogodek nadgradimo na zdravih temeljih. V svetu boksa so finančne nagrade pomembne, saj so vsekakor dodatna motivacija v pripravljalnem delu. Vsi vključeni v naš skupni projekt so najbolje mogoče opravili svoje naloge in res se že veselimo, da lahko začnemo že zdaj pripravljati načrte za izboljšavo mednarodnega turnirja Maribor Boxing Cup 2022. Posebno zahvalo si zasluži osebje ekipe Pohorje Village z Vasjo Ilešičem, ki je ponovno dokazalo, da so športniki pri njih zelo zaželeni gostje, ter celotna ekipa Občine Hoče - Slivnica na čelu z županom Markom Soršakom.«

823-22-podelitev
Podelitev najboljšim boksarjem na turnirju Maribor Boxing Cup 2021, ki je bil letos v Hočah.

Odlične predstave slovenskih boksarjev
Igor Rašić, vodja ŽBK Maribor, je podal mnenje o slovenskih in finalnih dvobojih: »Slovenci smo se odrezali odlično, s kar 11 finalisti. Od tega so bili v finalu iz našega matičnega Železničarskega boksarskega kluba Maribor kar trije: Mohammad Dawood Rezai, Timon Babić, Jan Šega. V polfinalu pa sta se žal z bronasto medaljo poslovila še Luka Rašić, ki je proti pozneje najboljšemu boksarju turnirja Adamu Messibahu izgubil po točkah, in Miha Eler. Najboljši boksar turnirja je upravičeno postal Madžar Soma Mester, ki je boksal v kategoriji do 75 kilogramov. Najboljši Slovenec je bil Nejc Petrič (Golden Gloves), najboljšo borbo turnirja pa sta prikazala Aljaž Šircelj (FC Ljubljana) in Šved Peter Ahlberg, ki sta se pomerila v finalu velterske kategorije B. Letošnji turnir je odlična popotnica za prihodnost slovenskega boksa.«

Sekretar BZS Jernej Kuzma je strnil misli ob zanimivem boksarskem dogajanju na obronkih Pohorja: »Zelo sem vesel, da je v Sloveniji po dveh letih ponovno potekal mednarodni turnir pod okriljem EUBC. Dogodek je bil izvrstno organiziran in odlično izpeljan. Pohvalil bi vso organizacijsko osebje turnirja in akterje za dobre predstave. Upam, da bo turnir postal vsakoletna stalnica, saj je boks izredno dobro sprejet in se tudi vse bolj promovira v našem okolju kot tekmovalna in tudi rekreativna oblika športa. Vsi podobni dogodki so izjemno pomembni za slovenski boks, da se lahko boksarji iz naših klubov pomerijo na visoki ravni s svojimi vrstniki iz ostalih evropskih držav.« 

Prejemniki priznanj na Maribor Boxing Cupu 2021:
Najboljši boksar med mladinci: Adam Messibah (Švi)
Najboljši domači boksar: Nejc Petrič (Slo)
Najboljši boksar med člani: Mester Soma (Mad)
Najboljša borba: Aljaž Šircelj (Slo) – Peter Ahlberg (Šve)
Najboljši sodnik turnirja: Joszef Dolmanyos (Mad)

Rezultati Maribor Boxing Cupa 2021:
Člani do 56 kg: 1. Ibrahim (Šve), 2. Rezai (Slo); do 60 kg: 1. Veres (Mad), 2. Usturoi (Bel), 3. Zangana (Šve); do 64 kg: 1. Kovacs (Mad), 2. Nikolov (Slo), 3. Scott (Šve); do 69 kg (A): 1. Petrič (Slo), 2. Gerzsenyi (Mad), 3. Tazi (Švi); do 69 kg (B): 1. Ahlberg (Šve), 2. Šircelj, 3. Drevenšek in Šepic (vsi Slo); do 75 kg: 1. Mester (Mad), 2. Sejdinović, 3. Makovec in Podgoršek (vsi Slo); do 81 kg: 1. Cvetković, 2. Đođ (oba Hrv), 3. Forster (Slo); do 91 kg: 1. Schelstraete (Bel), 2. Ban (Slo), 3. Erpelding (Luk) in Rebolj (Hrv); nad 91 kg: 1. Pratljačić (Hrv), 2. Feher (Mad)

Mladinci do 64 kg: 1. M. Petriman (Mad), 2. Kreč Štrukelj (Slo), 3. Meier (Švi) in Korček (Češ); do 69 kg: 1. Messibah (Švi), 2. P. Petriman (Mad), 3. Rašić (Slo) in Ryttersson (Šve); do 75 kg: 1. Janečka (Češ), 2. Begaj, 3. Leburić (oba Slo) in Ozmen (Mak); do 91 kg: 1. Beri (Mad), 2. Babić (Slo); nad 91 kg: 1. Kovačević, 2. Šega (oba Slo)

Robert Reher iz ŽBK Maribor je novi predsednik Boksarske zveze Slovenije
V sredo, 25. avgusta, je potekala izredna skupščina BZS, na kateri so klubi soglasno sprejeli Roberta Reherja za novega predsednika BZS, ki bo nasledil Damjana Habjanca. Novemu predsedniku želimo veliko dobrega sodelovanja z vsemi klubi in institucijami doma in v tujini. Pogovor z novim predsednikom BZS bomo objavili v eni izmed naslednjih številk športnega dnevnika EkipaSN.

Značke: boks, turnir

Članki iz rubrike