Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA/šr
STA/šr
0 25.01.2021 20:27:26

NORO! Tole na OI v Tokiu čaka športnike, ki se ne bodo CEPILI!

Profimedia
Športniki, ki se bodo čez šest mesecev udeležili olimpijskih iger v Tokiu in ne bodo cepljeni, se bodo morali spoprijeti z "izjemno težkimi pogoji", je opozoril Denis Masseglia, predsednik francoskega olimpijskega komiteja (CNOSF), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stroka je bila v boju s koronavirusom velikokrat deljena in podobno se dogaja tudi s prestavljenimi olimpijskimi igrami, ki bi se v Tokiu morale začeti čez pol leta. Epidemiološka situacija na Japonskem ni posebej vzpodbudna, a zadnje konference Mednarodnega olimpijskega komiteja kažejo na to, da so organizatorji prepričani, da odpovedi ali ponovnega prestavljanja ne bo. Bo pa zagotovo precej prilagajanja in strogih ukrepov, enega takšnih so predstavili tudi v povezavi s cepljenjem športnikov.

Masseglia je v petek po videokonferenci govoril s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasom Bachom. Kot navaja AFP besede visokega predstavnika francoskega olimpijskega komiteja, bo za necepljene športnike ob prihodu na Japonsko obvezna štirinajst dnevna karantena, prav tako pa bodo vsak dan "zjutraj in zvečer morali biti testirani".

V sredo se bo sestal izvršilni odbor Moka.

Članki iz rubrike