nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 07.09.2019 07:32:26

Za hokejski pokal Ljubljančani in Jeseničani

alesfevzer.com
V današnjem finalu slovenskega hokejskega pokala se bosta v Kranju ob 20. uri pomerila stara znanca in slovenska večna tekmeca SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice. Ljubljančani branijo lansko zmago, na poti do finala so železarji v polfinalu premagali Založane, Ljubljančani pa Kranjčane.

Najboljša slovenska kluba sta upravičila status favoritov za finale in za boj za prvi naslov v sezoni. Na turnirju v Kranju je sicer sodelovalo sedem klubov, oba finalista pa sta na poti do odločilne tekme odigrala dve tekmi.

Jeseničani so v četrtfinalu zlahka z 20:0 odpravili Mariborčane, pozneje v polfinalu pa Slavijo Junior s 6:1, medtem ko so zeleno-beli najprej ugnali mlado železarsko moštvo Hidrio Jesenice s 6:0, v polfinalu pa domači Triglav s 4:2.Hokejska zveza Slovenije tretje leto prireja pokal v turnirski obliki, v prvi izvedbi v Celju 2017 so Jeseničani s 3:0 dobili finale proti SŽ Olimpije. Lani, ko je bilo tekmovanje tako kot letos v Kranju, pa je bil izid 2:1 za SŽ Olimpijo.

Po letošnjem pokalnem uvodu se bo sezona v domačem DP nadaljevala 10. septembra, v alpski ligi pa 14. septembra. Tako kot v pokalu bodo tudi v obeh preostalih tekmovanjih naslova branili ljubljanski hokejisti, ki so sezono 2018/19 končali s tremi osvojenimi lovorikami.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike