franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 25.08.2019 22:18:23

Beljačanom blejski turnir, Ljubljančani drugi

Jurij Kodrun
S finalom med beljaškim VSV in SŽ Olimpijo se je danes končala letošnja poletna liga na Bledu. Zmagali so Beljačani, ki so v finalu z 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) premagali SŽ Olimpijo. Tretje mesto je osvojil madžarski Fehervar po zmagi nad Sijem Acronijem Jesenicami s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).

V odločilni tekmi za zmago bi se morala sicer pomeriti ljubljanska ekipa in moštvo Grenobla, ki pa je že pred finalom odpotovalo domov zaradi priprav na ligo prvakov. Tako so mesto v finalu zapolnili beljaški hokejisti, sicer drugi v svoji predtekmovalni skupini.

V finalu so bili v prvi polovici tekme boljši Avstrijci, zadeli pa so v 28. in 32. minuti. A v drugi polovici so slovenski prvaki vzpostavili ravnotežje, znižali po zaslugi Nika Simšiča v 45. minuti, nazadnje pa jim vendarle ni uspelo poskrbeti za preobrat, ostalo je pri tesni zmagi VSV.


Mali finale je dobila madžarska ekipa, Jeseničani so sicer v prvi tretjini izenačili z zadetkom Jake Sodje, a je nato Fehervar dosegel še dva gola.

Za slovenske ljubitelje hokeja je bila najpomembnejša tekma turnirja že v soboto, ko sta se prvič v sezoni pomerila slovenska večna tekmeca. Boljši so bili Ljubljančani, ki so zmagali s 4:1 in si tako zagotovili današnji finale. Na turnirju je v tej skupini sodelovala še selekcija slovenskih igralcev iz klubov lige IHL.

Hokejska sezona v Sloveniji se bo z uradnimi tekmami začela prvi septembrski konec tedna s pokalnim turnirjem v Kranju, državno prvenstvo se bo začelo 10. septembra, alpska liga z branilcem naslova SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami pa 14. septembra.

Značke: hokej, bled, olimpija

Članki iz rubrike