horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 21.08.2019 18:47:09

NAVIJAČI večnih tekmecev se že ogrevajo! Veliki DERBI pred vrati!

Jurij Kodrun
Konec tedna bo na Bledu potekal tradicionalni uvod v novo domačo hokejsko sezono.

Mednarodna liga Bled 2019 bo postregla tudi s prvim derbijem v sezoni, ko se bosta v soboto pomerila državni prvak SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice. Prve tekme bodo v četrtek, finale pa v nedeljo.

Na tekmovanju bo sodelovalo šest ekip, razdeljene bodo v dve predtekmovalni skupini. V prvi so združena ekipa Slovenije (selekcija igralcev slovenskih klubov, ki nastopajo v ligi IHL), Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, v drugi pa francoski Grenoble, madžarski Fehervar in beljaški VSV.

Za lovoriko najboljšega na turnirju se bosta zmagovalca skupin pomerila za prvo mesto, drugouvrščeni ekipi v obeh skupinah pa za tretje mesto. Odločilni tekmi bosta v nedeljo, finale ob 20. uri, v soboto pa se bosta prvič v sezoni 2019/20 pomerila večna tekmeca, ko bo ob 20. uri na sporedu zadnja tekma predtekmovanja v skupini A med Ljubljančani in Jeseničani.

Že začetek septembra bo nato postregel z drugim tekmovanjem in možnostjo za prvo uradno lovoriko: pokalni turnir bo petič potekal v takšni obliki, gostitelj turnirja pa bo Triglav Kranj.Od 4. do 7. septembra se bodo tako za pokalno lovoriko merili Sij Acroni Jesenice, SŽ Olimpija, Slavija Junior, Triglav Kranj, Celje, Maribor in Hidria Jesenice. V sredo in četrtek bosta na sporedu po dve četrtfinalni tekmi, petek oba polfinala, v soboto pa finale. Žrebanje četrtfinalnih tekmovalnih parov bo v ponedeljek, 2. septembra.

Državno prvenstvo pa se bo začelo 10. septembra. Zanj se je prijavilo osem ekip (Sij Acroni Jesenice, SŽ Olimpija, Triglav Kranj, Celje, MK Bled, Slavija Junior, Maribor in Hidria Jesenice). Redni del se bo končal že decembra, januarja bodo na sporedu četrtfinale tekme, konec tega meseca pa polfinale. Finale bo šele aprila, pri Hokejski zvezi Slovenije so pripravili dve različici (z ali brez slovenske udeležbe v finalu alpske lige). Slovenski prvak bo po prvi verziji znan najpozneje 25. aprila, po drugi pa 17. aprila.

Nova sezona alpske lige z obema najboljšima slovenskima kluboma z Jesenic in iz Ljubljane, zmaji tudi branijo lanski naslov, pa se bo začela 14. septembra. Letos v njej sodeluje 18 ekip, ki bodo najprej odigrale redni del s 34 krogi, sledi pa drugi del (šest najboljših bo igralo le za mesta pred končnico, ostali še za dve prosti mesti), ter končnica s četrtfinalnimi, polfinalnimi in finalnimi tekmami.

V prvem krogu bodo Ljubljančani gostili drugo celovško moštvo, Jeseničani pa gostovali pri enem od dveh novincev v tekmovanju, moštvu Steel Wings Linz.

Značke: hokej, olimpija, jesenice

Članki iz rubrike