nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 21.08.2019 18:21:03

TOLE je načrt Slovenk, kako PRESENETITI na prvi tekmi EVROPSKEGA PRVENSTVA!

Jurij Kodrun
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je danes že prispela v Lodž, kjer bo v petek igrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu.

Slovenke v Lodžu čakata še dva treninga, oba bodo odbojkarice opravile v dvorani Atlas Arena, ki bo prizorišče tekem skupine B, v kateri bodo ob Poljski in Sloveniji igrale še Italija, Belgija, Portugalska in Ukrajina.

Selektor slovenske vrste Alessandro Chiappini poudarja, da morajo njegove igralke na prvenstvu nastopiti sproščeno. "Priprav je konec, na zadnjih tekmah z Azerbajdžanom smo lahko še preverili nekatere stvari in jih prilagodili, saj kaj ni delovalo tako, kot smo si zamislili in kar smo delali na Madžarskem. Ekipa je pripravljena, čakata nas še dva treninga pred začetkom prvenstva."

Slovenke so na evropskih prvenstvih prvič nastopile pred štirimi leti, a so v težki skupini z Nizozemsko, Italijo in Poljsko uspele osvojiti le en niz. Cilj izbrane vrste je tokrat jasen, želijo vsaj dve zmagi in uvrstitev v izločilne boje, dobro igro pa si želijo prikazati že na prvi tekmi proti favorizirani Poljski."Zdi se mi, da smo kar dobro pripravljene. Zadnja tekma z Azerbajdžanom je pokazala, da znamo igrati dobro. Delale smo še manjše napake, kar moramo popraviti. Izkoristiti moramo ta dva treninga v dvorani, da se nanjo čim prej navadimo in potem to čim bolje izkoristimo za prvo tekmo in morda tudi presenetimo," je po prihodu v Lodž dejala reprezentančna srednja blokerka Tina Grudina.

Slovenke bodo uvodni dvoboj proti Poljski igrale v petek ob 20.30, pred tem se bosta ob 14. uri srečali Belgija in Ukrajina, ob 17.30 pa bo na sporedu obračun med Italijo in Portugalsko.

V petek se bo prvenstvo sicer začelo tudi v skupinah A, C in D, v Turčiji, na Madžarskem in Slovaškem. Naslov evropskih prvakinj bodo branile Srbkinje.

Članki iz rubrike