Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.08.2019 16:53:40

VSI V LJUBLJANO! Velik sprejem za serijsko svetovno prvakinjo JANJO GARNBRET! Tule sta DAN IN URA, ko jo lahko POZDRAVITE!

Profimedia
Najuspešnejša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se bo skupaj z dragocenim in žlahtnim tovorom treh zlatih kolajn in preostalo slovensko reprezentanco iz dežele vzhajajoče sonca v domovino vrnila v petek popoldne.

Za trikrat zlato slovensko šampionko in reprezentanco bo v petek ob 19. uri pred ljubljanskim Magistratom slovesni sprejem. Slovensko reprezentanco v športnem plezanju bo po prihodu domov sprejel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju na Japonskem je bilo za Slovenijo najuspešnejše do zdaj.


Prvo kolajno na članskih prvenstvih si je s srebrom v težavnosti priplezala Mia Krampl. Prvo ime slovenske ekipe je Janja Garnbret, edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah.

V Hachiojiju se je pri svojih 20 letih najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji.

S skupno šestimi zlatimi odličji je najuspešnejša udeleženka svetovnih prvenstev med ženskami z največ zmagami, poleg njih ima še eno srebrno kolajno. Na Japonskem pa si je kot prva in za zdaj edina Slovenka priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. Postavila je tudi novi slovenski ženski rekord v hitrosti.

Članki iz rubrike