Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
15.03.2016 21:28:32
Deli članek:

Jeseničani nemočni v Podmežakli

Sara Ros

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili še drugo tekmo polfinala mednarodne lige INL.

Lustenau je bil po zmagi na domačem ledu tokrat boljši tudi v dvorani Podmežakla s 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) in ga le še zmaga loči od uvrstitve v finale.

Jeseničani so po porazu na prvi tekmi vedeli, da jih lahko spodrsljaj na domačem ledu že zelo oddalji od finala, saj bi tako morali po zaostanku 0:2 v zmagah dobiti vse tri preostale tekme. Zdaj je tak scenarij postal resničnost, saj so slovenski prvaki klonili še drugič.

Sara Ros

Lustenau je na Jesenicah povedel že v tretji minuti po zadetku Dustina Wooda, domači so pozneje sicer poskušali izenačiti, a jim ni uspelo. Nadaljevanje je postreglo s podobnim scenarijem, četa Dejana Varla je napadala, a Patrick Machreich ni klonil niti, ko so imeli na ledu dva igralca več. Zato pa so bili uspešni gostje, v 35. minuti so na 3:0 povišali celo z igralcem manj.

V zadnji tretjini so le še postavili piko na i za visoko zmago s 5:1. Častni gol za domače je v 59. minuti dosegel Nejc Berlisk.

Naslednja, morda že odločilna tekma bo v soboto v Lustenauu. Že v četrtek pa Jeseničane čaka prva polfinalna tekma državnega prvenstva, tekmeci bodo Celjani.