Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
13.05.2015 10:04:16
Deli članek:

Skupščina HDD Olimpija: Sekelj bo sam odstopil

Arsen Perić

Marko Popović, predsednik hokejske Olimpije, ima v teh dneh veliko dela. Potem ko je predlagal prisilno poravnavo kluba, ga danes ob 18. uri čakata skupščina in postavljanje nove strukture zeleno-belih.

Ena od točk bo tudi seznanitev članstva s postopkom in načrtom prisilne poravnave kluba. "Sodišče bo o tem odločilo po štirih mesecih, saj se morajo izjasniti upniki. Pred 8. avgustom sodišče torej ne bo naredilo nič," je povedal Popovič.

Za prisilno poravnavo se mora odločiti 50 odstotkov vseh upnikov (na koncu se jih je javilo 127) ob tem, da imajo ti vsaj 60 odstotkov denarnih zahtev do Olimpije, katere skupni dolg je okoli 3,156.000 evrov."Na skupščini bo na sporedu več stvari in potek prisilne poravnave bo ena od njih. Poudarek bo predvsem na tem, kako bo vse skupaj potekalo v prihodnosti," je govoril Popovič in poudaril, da bodo na sporedu tudi pomembne spremembe statuta društva.

"Do zdaj je imelo društvo le enega direktorja, ki je bil alfa in omega. To je bil Matjaž Sekelj. Zdaj bomo vložili predlog za spremembo, da bi lahko imeli športnega in poslovnega direktorja, z ločenimi pooblastili in pristojnostmi. Predlagali bomo tudi, da se poveča število članov upravnega odbora," je dejal predsednik hokejske Olimpije in nadaljeval: "Zagotovo bomo razpolovili Sekljevo funkcijo. Potem se bo verjetno Matjaž razrešil oziroma bo sam odstopil in na hitri seji novega upravnega odbora naj bi potrdili Melito Kolbezen kot novo poslovno direktorico, glede športnega direktorja pa bomo še kakšen dan počakali, ker se moramo še uskladiti."

Melita Kolbezen je izkušena v gospodarstvu, saj je dolga leta delovala v skupini Mercator, tudi kot finančna direktorica in članica uprave. "Za športnega direktorja ne bo razpisa, saj smo v pogovorih s kandidatom in smo blizu dogovora. V ponedeljek bo prišel v Ljubljano in upam, da bomo takrat z njim tudi podpisali pogodbo za opravljanje te funkcije," je govoril Popović.

Olimpija kot hokejski klub naj bi bil pojem za Slovenijo, vendar v tem trenutku ni tako. "Če pogledate članstvo skupščine, ni tako. To je skupščina z dvajsetimi posamezniki. Imam željo, da jo razširim. Član kluba je lahko vsak in zelo vesel bi bil, če bi jih bilo 50.000. Vem, da je to nemogoče, ampak 20 ljudi na skupščini je malce premalo za resno zadevo. V tem trenutku je toliko nezaupanja do kluba, do tega, kar delamo, da je zelo težko dobiti nove člane. Tudi za upravni odbor je težko dobiti nove ljudi. Sicer smo dobili tri oziroma verjetno bodo štirje novi člani, ki bodo potrjeni na korespondenčni seji. Izogibal sem se načinu, kot ga je lani imela nogometna Olimpija, ko so poskočile članarine, pa novi člani ... Rad bi naredil ravno nasprotno. Ne bi bil rad vsemogočen, pa tudi direktor, kot je bil Matjaž Sekelj, ne more biti vsemogočen. Mislim, da so take stvari preživete. Dela ekipa, znotraj katere se ljudje med seboj dopolnjujejo. Tudi na ledu ne igra samo eden, ampak peterica, ki mora med seboj sodelovati. Bistveno pa je, da mora obstoječe članstvo priti do zaključka, da tako ne gre več. Na skupščino ne bom pripeljal nobenih svojih ljudi, ki bi glasovali zame. Tega ne potrebujem. Če bodo izglasovali spremembe, bodo, če ne, pa tudi prav."

Bodo sponzorji ostali zvesti Olimpiji? "Telemach ima pogodbo še za drugo leto. V pogovorih, ki smo jih imeli, ni nihče izrazil želje po umiku, razen zavarovalnice, ki ji je potekla pogodba, ampak smo že v pogovoru z novim sponzorjem. Je pa res, da večina sponzorjev čaka na naslednje korake in skupščino. Prepričan sem, da so stvari pod nadzorom. Na skupščini pričakujem, da si bomo nalili čistega vina in če mora, naj tudi poči. Alternativ tako ali tako ni."

Olimpija ima za naslednjo sezono zagotovljeno mesto v ligi EBEL. "Mesto imamo res zagotovljeno, toda garancijo moramo zagotoviti do 5. junija. Ves čas smo v stiku z odgovornimi ljudmi iz lige EBEL. Mislim, da bomo tudi v naslednji sezoni igrali v tej ligi," je zaključil predsednik hokejske Olimpije.