stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 09.11.2023 08:29:41

Nov mejnik Kopitarja in velika zmaga Kraljev! Slovenec še naprej blesti, prvaki na kolenih! (video)

Profimedia
Kralji iz Los Angelesa so v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh premagali zadnje prvake Stanleyjevega pokala in najboljšo ekipo celotne lige s 4:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v mestu greha dosegel 400. gol v najmočnejši hokejski ligi na svetu, za zanesljivo zmago nad Las Vegasom je prispeval tudi podajo.

Kopitar je 12 sekund pred koncem tekme v T-Mobile Areni v Las Vegasu dosegel svoj 400. gol v ligi NHL, kar je v zgodovini kalifornijskega kluba doslej uspelo le Lucu Robitaillu (557), Marcelu Dionneju (550) in Daveu Taylorju (431).

Hrušičan je igral 19:25 minute in bil podajalec pri prvem golu kalifornijske ekipe, ki ga je dosegel Šved Adrian Kempe. V nadaljevanju so kralji dosegli še dva gola z igralcem več na ledu, med strelce sta se vpisala Trevor Moore in Pierre-Luc Dubois.


Pri današnjih zmagovalcih iz Kalifornije je blestel tudi kanadski vratar Cam Talbot, ki je zaustavil 37 strelov domačih igralcev, "kapituliral" je le v 55. minuti po strelu Šveda Williama Karlssona.

Kalifornijska ekipa je dosegla sedmo zmago v nizu v gosteh, na zadnjih sedmih tekmah pa že šesto zmago. Trenutno je z 18 točkami na visokem tretjem mestu v zahodni konferenci, pred njimi so le hokejisti iz Las Vegasa s 23 in Vancouvra z 19 točkami.

Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko bodo doma gostili Pittsburgh Penguins, ki so z desetimi točkami na dnu razpredelnice v vzhodni konferenci.

Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike