stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

bk
bk
0 11.10.2023 12:02:32

Anže Kopitar vstopa v 18. sezono lige NHL: Če ne bi zaupal, ne bi podpisal

Profimedia
Liga NHL je preteklo noč odprla svoja vrata, v noči na četrtek po slovenskem času pa bo v svojo že 18. sezono v najboljšem hokejskem tekmovanju na svetu krenil naš hokejski dragulj Anže Kopitar. Na prvo tekmi sezone bo Los Angeles gostil Colorado.

Za edinim Slovencem v ligi NHL je pestro pripravljalno obdobje. Tega je preživel tudi v deželi tam spodaj, kjer so Kralji z Arizono odigrali dve promocijski tekmi. Ta izkušnja, pravi, je bila super tako zanj kot za ekipo na splošno, ki se je zaradi izkušnje v Avstraliji še bolj povezala, pa čeprav so v tednu dni na letalu preživeli 30 ur in čeprav je imel težave s prilagajanjem na časovno razliko.

kopitar kings
Profimedia

Nekaj posebnega je bilo igrati tudi v teniški areni Roda Laverja, kjer pa našega veleasa niso prav nič zasrbeli prsti, da bi v roke prijel drug športni rekvizit. "Nekaj tenisa sem sicer res že odigral, a za zdaj se bom raje držal hokejske palice. Tenis morda na vrsto spet pride malce pozneje v mojem življenju."

kopitar los angeles kings
Profimedia

Kralji so po lanski sezoni, ko so se drugič zapored poslovili v prvem krogu končnice, pričakovano prevetrili ekipo. Prišla sta vratar Cam Talbot in napadalec Pierre-Luc Dubois, vrnil se je Trevor Lewis, črno-belega dresa pa ne bodo več nosili Alex Iafallo, Sean Durzi, Gabriel Villardi in Joonas Korpisalo. Ne glede na vse menjave Kopi pravi, da je ekipa na papirju videti zelo dobro. "A eno je, kako je videti na papirju, drugo pa, kako je videti na ledu. Menim, da smo lahko zadovoljni s tem, kar je vodstvo kluba naredilo čez poletje, in da smo boljša ekipa kot lani. Komaj čakamo, da se sezona začne," je nadaljeval 36-letni Hrušičan, ki je dodal, da je s svojo pripravljenostjo na 82 tekem rednega dela zadovoljen.

kopitar
Martin Metelko

Spomnimo, da Anže po tej sezoni ne bo končal svoje kariere v ligi NHL, saj je ob začetku poletja pogodbo z Los Angelesom podaljšal še za dve leti. Kar 20 let bo tako igral za isto franšizo, več kot pol življenja. "Zelo sem vesel podaljšanja pogodbe še za dve leti. Velikokrat sem povedal, da bi zelo rad kariero končal v Los Angelesu in se tam tudi upokojil. Moja kariera je usmerjena v pravo smer, bomo videli, kaj se bo dogajalo čez tri leta, ali bo čas za pokoj ali ne," se je prihodnosti dotaknil centralni napadalec, ki želi v teh letih vsaj še enkrat doživeti, kako je osvojiti Stanleyjev pokal.

kopitar chicago 22 pm
Profimedia

Dva šampionska prstana že ima, apetit po še kakšnem ostaja izjemen. "Ekipa se razvija in v njej sem videl potencial, govoriva o ponovni osvojitvi Stanleyjevega pokala. Razumem, da je še nekaj dobrih ekip in da bo pot težka, a imam zaupanje v naše trenerje, igralce, da nam lahko uspe. To je bil edini razlog, zaradi katerega sem se odločil, da še podaljšam pogodbo. Mislim, da bomo imeli v naslednjih letih še dobre možnosti, da se znova povzpnemo na vrh," je prepričan tudi kapetan slovenske reprezentance.

kopitar
Profimedia

Tega v kratkem čaka še en posebej jubilej, še osem tekem mora odigrati, pa jih bo odigral že 1300! Le Anže in Sidney Crosby, ki sta bila oba izbrana na naboru leta 2005, sta v svojih karierah zbrala več kot tisoč točk. Presežnikov je ogromno, tudi sam pa na njih včasih gleda z nejevero. "Na te podatke me velikokrat spomnijo družbena omrežja, tako na dobre kot slabše številke. Čas za razmislek o tem, kaj in kako je bilo, bo, ko bo kariera končana, ko se bom v miru usedel, se sprostil ter vse to res pogledal. Zdaj so misli usmerjene v prihodnjo sezono in kako bi se spet povzpeli do vrha," je dejal Kopitar, ki med favorite za naslov uvršča Edmonton, Vegas, Vancouver, Colorado, New Jersey in New York Rangerse.

"Vse te ekipe lahko spišejo svojo pravljico, a tudi mi bomo poskušali napisati dobro pravljico s srečnim koncem. Preveč v prihodnost ne smemo gledati, treba se je osredotočiti na začetek in se prebiti v končnico, v kateri se vedno začne pisati nova zgodba, novo poglavje. A do takrat je še daleč," je pred novim tekmovalnim letom povedal AK11.

Značke: kopitar, nhl

Članki iz rubrike