sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(sm)
(sm)
0 11.10.2023 10:53:47

Kozjek evropski kralj, domov s šopom odličij

Jure Kozjek, evropski prvak v igri posamezno
BZS
Na članskem evropskem prvenstvu v balinanju v Bosni in Hercegovini je slovenska reprezentanca osvojila odličja v vseh šestih disciplinah. Z naslovom evropskega prvaka v igri posamezno se je okitil Jure Kozjek, Slovenci pa so domov prinesli še dve srebrni in tri bronaste medalje. Konec tedna sta bili odigrani tudi državni prvenstvi za članice in mladinke.

Prvenstvo stare celine v Grudah v Bosni in Hercegovini je obogatilo bogato zbirko slovenskih medalj na največjih tekmovanjih. Slovenija je kot edina reprezentanca osvojila odličja v vseh šestih disciplinah in potrdila status balinarske velesile.



Kozjek ponovno na evropskem tronu

Štiridnevne boje je v soboto popoldne na najlepši način zaključil Jure Kozjek, ki je na poti do naslova evropskega prvaka v igri posamezno suvereno slavil v skupini, nato pa v četrtfinalu ugnal Črnogorca Mira Petkovića, v polfinalu Italijana Luigija Grattapaglio, v velikem finalu pa še Francoza Gregoryja Chirata z 10:6. "Prve pol ure je na igrišču vladala popolna zmešnjava. Nato sem začel zadevati v seriji in si z mirno igro priboril prednost štirih točk, ki sem jo zadržal v zaključku," je ključne trenutke finala opisal junak slovenske reprezentance.



Izjemni Francoz premočan za Petriča

Naslov evropskih podprvakov sta v štafetnem zbijanju osvojila Martin Zdauc in Anže Petrič, ki sta v boju za zlato morala priznati premoč francoski navezi Alexander Chirat in Frederic Marsens s 50:52, Petrič pa je bil kljub odličnim 47 zadetkom srebrn tudi v hitrostnem zbijanju, v katerem je slavil nezgrešljivi Alexander Chirat, ki je zadel vseh 50 krogel.



Vsi Slovenci do medalj

Po porazih v dopoldanskih polfinalih so bronaste medalje osvojili še Tadej Premru v igri v krog, Dejan Tonejc v natančnem zbijanju ter dvojica Kozjek in Tonejc. Slovenija je doslej na največjih tekmovanjih osvojila 267 medalj, Kozjek pa je prinesel jubilejno 70. zlato medaljo.

Selektor Davor Janžič je takole ocenil dogajanje v Grudah: "Občutki so izjemni in fantom lahko le čestitam za uspešne nastope. Pokazali smo, da spadamo v evropski vrh. Fantje so upravičili pričakovanja. V zadnjih letih je opazen napredek v tekaških disciplinah. Organizacija je bila na odličnem nivoju, tako da smo v Grudah lahko uživali v vseh pogledih."



Trata v polfinalu zaključnega turnirja proti BRB Ivrei

V polfinalu zaključnega turnirja evropskega klubskega pokala, ki ga bo 18. in 19. novembra gostil hrvaški Poreč, se bo škofjeloška Trata pomerila proti BRB Ivrei.



Zaključni turnir evropski klubski pokal 2023, Poreč (Hrvaška)


Polfinale, 18. 11. 2023
La Perosina – Maini Budva
Trata Škofja Loka – BRB Ivrea


Finale, 19. 11. 2023
La Perosina/Maini Budva – Trata Škofja Loka/BRB Ivrea



Naslov pivški dvojici Guštin in Samsa

Na državnem prvenstvu v igri dvojic za članice v Pivki je slavila dvojica domače Pivke Oro Met Iva Guštin in Barbara Samsa, srebro je pripadlo zasedbi Postojne Mia Žigman in Eneja Ozbič Primc, bron pa dvojici Podskala Vipava Tadeja Petrič ter Alenka Štor.



Anže Moličnik mladinski državni prvak v igri posamezno

Na mladinskem državnem prvenstvu v igri posamezno v Vipolžah v organizaciji Balinarskega kluba Goriška brda je naslov prvaka osvojil Anže Moličnik, ki je v velikem finalu ugnal Žigo Moličnika. Tretje mesto je osvojil Luka Hrenovec (vsi Kozlek Kuteževo), četrto pa Andraž Kantar (Orlek Oro Met Pivka). Medalje najboljšim so podelili župan občine Brda Franc Mužič in vodilni BK Goriška brda na čelu s predsednikom Zvezdanom Prinčičem. 

Galerija

Članki iz rubrike