franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 18.02.2023 10:58:30

Kopitar pri tretji zmagi v nizu za LA dosegel gol in podajo

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v pretekli noči zabeležili novo visoko zmago. Tokrat so v gosteh s 6:3 premagali Anaheim Ducks. Kopitar je pri tem dosegel gol in podajo.

Adrian Kempe je za kralje dosegel gol na četrti tekmi zapored in je zdaj pri 28 zadetkih v tej sezoni. Kevin Fiala je proti sosedom iz Anaheima dosegel gol in dve podaji, Viktor Arvidsson je dosegel dva gola, Blake Lizotte pa je za kralje dosegel gol in podajo.

Lizotte je kralje popeljal v vodstvo v 15. minuti po napadalni premoči gostov v prvem delu. Izid je v 6. minuti drugega dela izenačil Kevin Shattenkirk.

Sledila sta dva zadetka Los Angelesa, ki je sprva povedel z golom Arvidssona, preden je Kempe dosegel osmi gol na zadnjih štirih tekmah in pri 3:1 postavil tudi rezultat druge tretjine.

Kralji so se kljub vodstvu z dvema zadetkoma ob koncu drugega dela znašli v godlji, saj je bil po prerivanju in pretepu med ekipama pred golom Los Angelesa s tekme izključen vratar moštva Pheonix Copley. Ta v pretepu z napadalcem Anaheima Frankom Vatranom ni snel vratarske rokavice, zaradi česar so ga sodniki poslali pod prho. Anaheim je ob tem prejel pet minut igre z igralcem več.

Pred izključitvijo je Copley ubranil 16 od 17 poskusov Anaheima in znova potrdil dobro formo. "Kazni in izguba prvega vratarja so bile med nepredvidljivimi okoliščinami nocoj. Glede na vse je bilo pomembno, da smo tekmo pripeljali do uspešnega konca," je po tekmi dejal trener Todd McLellan.

Anaheim je s pomočjo igralca več v tretji minuti zadnje tretjine zmanjšal zaostanek z golom Masona McTavisha, kar pa na koncu ni bilo dovolj. Sedem minut kasneje je ob igri z igralcem več izredno pomemben zadetek dosegel Kopitar, ki je po dobljenem buliju hitro prišel do strela.

Zadnji gol za domače moštvo je dosegel Vatrano v 54. minuti. Do konca sta nato za Los Angeles zadela še Arvidsson v 56. minuti in Fiala v predzadnji minuti tekme, ko je Anaheim igral brez vratarja.

"Ko moraš začeti zadnjo tretjino s petminutnim ustavljanjem igre nasprotnika z igralcem več, te to lahko iztiri, a smo na koncu vendarle uspeli zmagati," je o dogajanju ob začetku zadnjega dela dejal Arvidsson.

Los Angeles je z 31. zmago v sezoni in 69 točkah na četrtem mestu zahodne konference. Naslednjo tekmo bo igral že v prihodnji noči, ko se bo v domači dvorani pomeril z Arizono Coyotes.

Za vodstvom na zahodu moštvo zaostaja le tri točke, potem ko so vodilni v konferenci Dallas Stars v pretekli noči po kazenskih strelih izgubili proti Minnesoti Wild z 1:2. Dallas ima sicer le 30 zmag, a je kar 12-krat letos igral podaljšek in je pri 72 točkah.

Med odmevnejšimi izidi pretekle noči je bila zmaga New York Islanders s 5:4 nad Pittsburgh Penguins. Moštvo iz New Yorka je po zaostanku z 2:4 dobro minuto pred koncem druge tretjine preobrnilo potek srečanja. Zmagoviti zadetek je 2:43 minute pred koncem dosegel Zach Parise.

Članki iz rubrike