sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.02.2023 21:38:35

Bo Konstruktor končno padel?

Timi Jurančič (levo) in Matej Lepej bosta velika tekmeca na derbiju v Kranju.
psno
Pred nami je veliki derbi v Kranju, kamor prihajajo Mariborčani. V Kamniku bo dvojni obračun med Calcitom in Ljubeljem. Pomembna derbija začelja bosta v Slovenj Gradcu in Trbovljah.

Trinajsti krog v obeh elitnih ligah ponuja tokrat vsa srečanja, ki so zelo pomembna. Prav gotovo bomo dobili kar nekaj odgovorov. V prvi vrsti bo veliko zanimanje za veliki derbi, ki bo v Kranju. v vlogi gostitelja je Triglav. V goste pa prihaja vodilni Konstruktor. Na zadnjih tekmah je nivo rezultatov Kranjčanov zastrašujoč. Zato bodo v vlogi favorita, pa čeprav so Mariborčani še brez poraza. Varovanci Bojana Pihlarja imajo trenutno veliko prednost. Enostavna računica pokaže, da Konstruktor ob treh domačih zmagah za naslov potrebuje le eno točko iz gostovanj. Ali v Kranju, ali v Kamniku ali pa v Postojni in naslov bo njihov tudi teoretično. Za Triglav je zmaga nujna, če ne v boju za naslov, pa za drugo mesto, saj sta zasledovalca Proteus in Calcit zelo nevarna.



Tokrat sta oba domačina, a imata zelo neprijetna gosta. V Postojno prihaja Gorica, ki se še ni odrekla boju za Evropo, v Kamnik pa sosedje iz Tržiča. Ljubelj je pred dnevi v zaostali tekmi doma ugnal Taborsko Jamo, zdaj pa zelo motiviran prihaja na obisk k sosedom. Izredno pomemben pa bo seveda zasavski derbi v Trbovljah, ki bo prinesel določene odgovore v boju za obstanek. Hrastničani bi bili s porazom že dokončno odpisani, medtem ko bi si Rudar močno popravil svoje možnosti. Tudi v Ljubljani bo pomembna tekma. Litijani bodo napadli na polno, saj bi ob porazu bili že v veliki stiski, po drugi strani pa bi v boj za obstanek potegnili tudi "jamarje". V primeru, da zmaga ostane v Ljubljani, bi se lahko Taborska Jama lahko usmerila v boj za šesto mesto.



Tudi v ženski elitni ligi bodo vsa srečanja zelo pomembna. Vodilne Postojnčanke odhajajo na pomembno gostovanje v Slovensko Bistrico, kjer jih čaka nepredvidljivi  Impol. Njihove največje konkurentke Kamničanke pa bodo gostile zelo nevarne sosede iz Tržiča. Ljubelj sicer zaostaja za tri točki za Calcitom, toda ni se še odpovedal boju za vrh. Temu se niso odpovedale niti Celjanke, ki pa jih čaka naporno delo doma, saj gostijo vedno nevarno Pivko. Radeljčanke gostujejo v Ljubljani. Glede na to, da se nahajajo v nevarnih vodah, bodo proti Taborski Jami krenile na zmago. Vsaka točka bi jim prav prišla, saj bi si izboljšale svoje možnosti. Zmaga pa "jamarkam" prinaša miren zaključek sezone in napad na sredino lestvice. Pred Brestom pa je najbolj pomembno gostovanje v Slovenj Gradcu. Samo zmaga Cerkničankam prinaša izboljšanje možnosti za obstanek. Za domačinke bi poraz pomenil že dokončno slovo od lige.



1. A liga moški, 13. krog
Rudar – Hrastnik (13.00)
Proteus – Gorica (14.00)
Triglav - Konstruktor (14.00)
Taborska Jama – Litija (15.30)
Calcit – Ljubelj (17.00)


1. A liga ženske, 13. krog
Taborska Jama – Remoplast (12.00)
Impol – Proteus (13.00)
Calcit – Ljubelj (14.00)
Celje – Pivka (15.00)
Slovenj Gradec – Brest (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike