Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.04.2022 08:25:18

KAAAJ?! Kako mu je to uspelo? To je Kopitarjev ČUDEŽ za pomembno zmago Kraljev! (video)

Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL potekajo odločilni boji za uvrstitev v letošnjo končnico prvenstva. Hokejisti Los Angeles Kings še niso potrdili svoje vstopnice za drugi del prvenstva. So pa z zmago proti Chicagu s 4:1 napravili pomemben korak. Med strelce za kalifornijske kralje se je vpisal tudi slovenski as Anže Kopitar, ki je zadel za 2:0.

Kopitar je dosegel svoj 19. gol v sezoni, ko je strel Alexandra Edlerja preusmeril v mrežo. Skupno ima ob 45 podajah 64 točk v tej sezoni.

Los Angeles Kings so se približali uvrstitvi v končnico s tretjo zaporedno zmago. Trenutno v razvrstitvi zahodne konference zasedajo šesto mesto. Do konca rednega dela sezone pa bodo odigrali še tri tekme.

Na njihovem računu je trenutno 94 točk. Nashville ima ob dveh tekmah manj eno točko manj, Dallas ob eni tekmi manj kot LA Kings tri točke manj. Kralji imajo pet točk prednosti pred Las Vegasom za tretje mesto v pacifiški diviziji.



Na tekmi v Los Angelesu so za domačo ekipo zadeli še Phillip Danault, Andreas Athanasiou in Trevor Moore. Jonathan Quick je dosegel 15 obramb, Adrian Kempe in Edler pa sta imela po dve podaji.

Patrick Kane je zadel za odpisani Chicago, ki je izgubil devet od zadnjih 11 tekem. Vratar Chicaga Collin Delia je pred odhodom v tretji tretjini zaradi poškodbe spodnjega dela telesa zbral 31 obramb.

Los Angeles bo v noči na nedeljo gostil že odpisani Anaheim Ducks.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike