stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 20.04.2022 13:12:56

Anže Kopitar s Kralji vedno bližje končnici lige NHL

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v boju za končnico severnoameriške lige NHL z 2:1 premagali mestne tekmece Anaheim Ducks.

Odločilni gol je v začetku zadnje tretjine za kralje dosegel Phillip Danault, točko pa je s podajo pri prvem zadetku Adriana Kempeja dosegel tudi Kopitar.

Strelec zmagovitega zadetka Danault je po tekmi priznal, da zdaj ni pravi čas za razmišljanje, zdaj je čas za dejanja. "Uspelo nam je priti do dveh točk, velikih dveh točk. Zdaj je za nas prav vsaka tekma velika do zadnje sekunde, če želimo napredovati, nimamo alternative," je po tekmi dejal Danault.

Vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb in pripomogel k tretji zmagi kraljev na zadnjih štirih tekmah.

Kralji so se z današnjo zmago še bolj približali prvemu nastopu v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal po treh sezonah, saj imajo zdaj na tretjem mestu pacifiške skupine že pet točk prednosti pred Vegas Golden Knights.

"Potem ko nas je Colorado uničil, smo se hitro pobrali, zato fantom kapo dol. Trenutno so zmage in točke za nas bolj pomembne kot sama igra. A vseeno bomo skušali popraviti nekatere stvari v naši igri in upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu," je dejal trener kraljev Todd McLellan.

Kralje je na tekmi v vodstvo popeljal Kempe, njegovih 34 zadetkov pa je dovolj za izenačeno drugo mesto po številu golov v sezoni med kralji v zadnjih 15 letih. Več golov (35) je v sezoni 2017/18 dosegel le slovenski kapetan Kopitar, piše ameriški ESPN.

Ekipi se bosta spet med seboj pomerili konec tedna v Los Angelesu, še prej pa bodo kralji v četrtek gostili Chicago Blackhawks, ki tako kot Anaheim Ducks nimajo več možnosti za končnico.

Medtem ko so na vzhodu znani vsi udeleženci končnice, pa so si na zahodu doslej nastop v nadaljevanju prvenstva NHL priborile le štiri ekipe. Hokejisti Colorado Avalanche so si že pred dnevi zagotovili mesto prvega nosilca.

Ob koloradski ekipi so v končnici za zdaj le še Calgary Flames, ki so danes po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti Nashville Predators; slednji se borijo za posebno povabilo v končnici, Minnesota Wild, ki je v gosteh z 2:0 premagala najslabšo ekipo vzhoda Montreal Canadiens, ter St. Louis Blues.

Hokejisti St. Louisa so sicer tokrat na domačem ledu z 2:3 izgubili proti Boston Bruins, ki so si končnico v vzhodni konferenci že zagotovili.

Značke: nhl, kopitar

Članki iz rubrike