Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
2 29.01.2022 17:30:43

Anže Kopitar bo dobil družbo! Danes bo v ligi NHL debitiral ŠE EN SLOVENEC

Profimedia
Na današnji tekmi lige NHL med Ottawo in Anaheimom bo v dresu prve debitiral Mark Kastelic, hokejist slovenskih korenin, sicer sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica. Njegov debi je prek Twitterja potrdil trener Ottawe D. J. Smith.

Enaindvajsetletni napadalec, rojen v Phoenixu, je lani podpisal triletno pogodbo z Ottawo, letos pa končuje uspešno petletno igranje za Calgary Hitmen v mladinski ligi WHL (Zahodna hokejska liga), pri ekipi je bil zadnji dve leti celo kapetan. Senatorji so ga izbrali na naboru leta 2019, kot 125. po vrsti.

Kastelic - Ottawa ga je izbrala v petem krogu nabora leta 2019 - ima prednike, ki imajo veliko izkušenj iz najmočnejše lige na svetu. Njegov oče je za Washington in Hartford odigral 220 tekem, preden je prišel v domovino svojih prednikov, kjer je igral za oba najboljša slovenska kluba Olimpijo in Jesenice in trikrat tudi za slovensko reprezentanco. V Sloveniji smo ga spet videli leta 2010, ko se je udeležil poslovilne tekme Tomaža Vnuka.



Po materini strani je njegov dedek Pat Stapleton, ki je za Boston in Chicago igral na 635 tekmah, bil pa je tudi kanadski reprezentant.

Ottawa je leto pred Kastelicem izbrala še enega igralca slovenskega rodu, Jonathana Grudna, sicer sina slavnega branilca in ameriškega reprezentanta Johna Grudna, a ga je predlani v zamenjavi igralcev poslala v Pittsburgh.

Značke: hokej, nhl, mark-kastelic

Članki iz rubrike