stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.01.2022 10:20:14

Bo Triglav še korak bližje naslovu prvaka?

Igralke Proteusa bi morale igrati v Nemčiji, toda tekma je preložena in bodo nastopile v Radljah ob Dravi.
psno
Na derbiju v Kranju Kranjčani lahko Calcit dokončno izločijo iz borbe za naslov prvaka. Priu ženskah bo pomembna tekma v boju za obstanek v Cerknici, kjer gostujejo Miklavžanke.

Derbi kroga v moški elitni ligi je tokrat na sporedu na v Kranju, kamor prihajajo Kamničani. Ti so v preteklem krogu malce presenetljivo izgubili doma proti Konstruktorju. Za Calcit je to še zadnja možnost, da ostanejo v boju za prvaka, saj bo v primeru poraza šest krogov pred koncem prednost Kranjčanov že velikih šest točk. Za Kranjčane bo zmaga še en velik korak proti novi zvezdici. Glede na rezultat Triglava na zadnji tekmi v Novi Gorici so Kranjčani veliki favoriti na derbiju.



Zanimiva tekma se obeta v Ljubljani, kamor prihaja Proteus iz Postojne. Za Ograjco je to pomembna tekma, saj se nahajajo v boju za obstanek in točke nujno potrebujejo, kakor tudi Postojnčani v njihovem boju za Evropo. Najlažje delo bodo imeli igralci Ljubelja, ki odhajajo v Sl. Konjice. Konjičani so trenutno realno mnogo slabši od tekmecev, zato počasi že pomlajujejo ekipo za prihodnjo sezono. Tržičanom je zmaga nujno potrebna, saj jih čaka še zelo naporna serija v boju za mesta, ki vodijo v Evropo. V zadnjem trenutku pa je zaradi velikega števila okuženih v nekaterih ekipah tekmovalna komisija preložila tekmi v Mariboru, kjer bi gostovali Litijani, in v Trbovljah, kamor bi morali priti Goričani. Iz enakih razlogov pa je preložena tudi tekma v ženski elitni ligi v Pivki, kjer bi moral gostovati Impol.



Postojnčanke bi ta konec tedna morale gostovati v nemškem Bambergu v okviru ženske evrolige, a so tekmo prestavile. Zato pa jih tokrat čaka težko gostovanje v Radljah ob Dravi. Igralke Proteusa so prav gotovo še v šoku po domačem porazu v derbiju proti Brestu, kjer so doživele prvi poraz v tej sezoni. Na težavno gostovanje pa se podajajo Tržičanke, ki prihajajo v Celje. Celjanke so v drugem delu malce dvignile nivo svojih rezultatov, zato bo moral Ljubelj od sebe dati maksimum, če želi kegljišče pod Golovcem zapustiti neporažen. V Cerknici pa bo na sporedu zelo pomembno srečanje v boju za obstanek med domačim Brestom in Miklavžem. Igralke Bresta so pred tednom dni osvojile zlati točki v Postojni, zato bi jim morebitna zmaga pomenila mirnejši zaključek prvenstva. Za Miklavž pa bi morebitni poraz pomenil že velikanski alarm.



12. krog DP v 1. A ligi – moški (vse danes)
Konjice – Ljubelj (14.00)
Triglav – Calcit (14.00)
Ograjca – Proteus (17.00)
Konstruktor – Litija preloženo
Rudar – Gorica preloženo


12. krog DP v 1. A ligi – ženske (vse danes)
Brest – Miklavž (14.00)
Celje – Ljubelj (15.00)
Remoplast – Proteus (17.00)
Pivka – Impol preloženo
Calcit - prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike