Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 15.04.2021 09:24:42

Nov poraz za Kopitarjeve Kralje, končnica vedno bolj oddaljena

Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL na domačem ledu izgubili proti Vegasu z 2:6. Anže Kopitar tokrat v dobrih 19 minutah ni dosegel gola ali podaje, sprožil pa je en strel proti vratom.

Oba zadetka za Kalifornijce je prispeval Trevor Moore, obakrat pa mu je podal Adrian Kempe. Pri gostih, ki so prvo tretjino dobili s 3:1, zadnjo pa z 2:0, sta po gol in dve podaji prispevala Tomaš Nosek in Max Pacioretty. Mark Stone in Alex Tuch sta dodala po gol in podajo.

"Vedno ocenjuješ svojo ekipo. In razočaranje v njej je precej očitno. Popraviti moramo toliko stvari, časa pa je tako malo," je po tekmi tarnanje trenerja Kraljev Todda McLellana povzel lakingsinsider.com.

Se je pa strateg Los Angelesa ozrl tudi na igro tekmeca: "Tako je videti dobro moštvo. Prihajajo v valovih, izvršujejo svoje naloge, so potrpežljivi, izkoriščajo svoje priložnosti, neumorno pokrivajo, ščitijo vratarja ... Tudi vratar je bil dober v pravih trenutkih. In vse to so razlogi, da ima Vegas letos možnost iti do konca."

Vegas je pri 60 točkah in za Coloradom drugi v zahodni skupini, Los Angeles pa je sedmi, za četrtouvrščenim St. Louisom zaostaja šest točk. Kralje naslednji obračun čaka v noči na soboto, ko bo gostoval pri Coloradu.

Tudi na preostalih tekmah večera so zmagali gosti. Montreal je doma izgubil proti Calgaryju z 1:4, Ottawa pa proti Winnipegu z 2:3. St. Louis je kljub dvema goloma Mika Hoffmana v zadnji tretjini (dodal je še podajo) klonil pred Coloradom s 3:4. Slednji je s 64 točkami na vrhu lige. San Jose pa je izgubil proti Anaheimu z 1:4.

Le Minnesota je slavila doma, in sicer s 5:2 proti Arizoni, potem ko je Mats Zuccarello zadel dvakrat, Nick Bonino pa je dodal gol in dve podaji.

Značke: nhl, hokej, kopitar

Članki iz rubrike