kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 25.03.2021 09:19:52

Jan DROZG se je v ligi AHL letos veliko bolj uveljavil: Ritual bo, kot kaže, moral spremeniti

Profimedia
Moštvo napadalca Jana Drozga, Wilkes-Barre/Scranton, je preteklo noč odigralo 14. tekmo nadvse skrajšane, le 32 tekem dolge sezone severnoameriške lige AHL.

Do zdaj je moštvo Wilkes-Barre/Scranton na 14 tekmah petkrat zmagalo in devetkrat izgubilo, od tega štirikrat po podaljšku oziroma loteriji in je na lestvici severne divizije tretje, v ligi 28 ekip pa je 15.

Mariborčan se je v primerjavi z lansko sezono, ki jo je prebil na dveh frontah – ligi ECHL in ligi AHL, s tem, da je v prvi odigral večino časa –, letos popolnoma ustalil v podružničnem moštvu Pittsburgh Penguinsov. Doslej je sicer izpustil dve tekmi, eno zaradi testiranja na koronavirus, drugo zaradi udarca ploščka na treningu, na 12 srečanjih pa je v statistiko dodal pet točk (3 + 2).

jan drozg 20 pm
Profimedia

ODSLEJ PRED GLEDALCI
Jan to specifično sezono ocenjuje kot dobro, da sicer manj igrajo in več trenirajo, lahko pa nam je postregel s sijajno novico. "Na tekme se bodo vrnili navijači. To je zelo dobro za hokej, predvsem pa za nas, ker to popestri tekmo in ustvari vzdušje. Komaj čakam, da bomo zaigrali pred gledalci," je bil navdušen Jan, ki letos vseskozi igra v drugi peterki in igra v drugi formaciji power playa.

jan drozg 20 pm
Profimedia

TRENER MI ZAUPA
Povedal je tudi, da je ekipa to sezono veliko močnejša. "Tudi zunaj ledu se super razumemo, in ko je enkrat tako, se to kaže tudi na ledu," je dejal 21-letni Mariborčan, s katerim je zadovoljen tudi njegov trener, kar se predvsem kaže v minutaži. "Veliko lažje je igrati, ko vidiš, da ti trener zaupa. Igraš pod manjšim pritiskom, zelo sem zadovoljen," je nadaljeval Drozg, ki je zelo zadovoljen tudi z vlogo v moštvu.

jan drozg 20 pm
Profimedia

NEPRESTANI BOJ
Ker končnica ne bo potekala, bo sezona minila brez rezultatskih ambicij, za igralce pa je malo drugače. "Sezona ne odloča o ničemer, ampak kljub temu se vsi vseskozi borimo. Nadvse težko je dobiti mesto v ekipi, vsi se borimo za to. Čeprav tekme ne odločajo o ničemer, vodstvo ne glede na vse okoliščine želi čim boljšo sezono," je dejal Jan, ki verjame, da je letos naredil korak bližje ligi NHL. "Sploh, če gledam z vidika zaupanja trenerja in minutaže. Če bom tako nadaljeval, verjamem, da bom kmalu dobil priložnost," je bil samozavesten Štajerec, ki je razkril, da mora popraviti predvsem realizacijo, s katero ni zadovoljen, pa tudi na ravni moštva se z njo ne morejo pohvaliti: "Imamo veliko stoodstotnih priložnosti, vendar jih ne izkoristimo in to nas tepe. Tudi meni se je to velikokrat zgodilo. Očitno bom moral zamenjati ritual pred tekmo (smeh)."
Čeprav liga AHL pod streho še ni spravila polovice sezone, pa so hokejisti že zdaj presrečni. "In hvaležni za vsak dan in vsako tekmo. Ko so nam to vzeli in nismo mogli igrati, smo šele dojeli, kaj smo izgubili. Tako da letos to res cenimo," je še dejal slovenski reprezentant.

Članki iz rubrike