Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.02.2021 10:06:55

Anže Kopitar s Kralji prekinil črn niz, naš veleas navdušil s FANTASTIČNIM golom! (video)

Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojim Los Angelesom v severnoameriški ligi NHL premagal San Jose s 6:2. Hrušičan je k zmagi Kraljev prispeval gol in podajo.

Los Angeles, ki je z zmago ujel predzadnji San Jose v skupini Honda West, je prvo tretjino dobil s 3:1, prvi gol je ob igralcu več v tretji minuti dosegel prav Kopitar. Delo pa so Kralji dokončali v zadnji tretjini z delnim izidom 3:0. Slovenec, ki je že pri 17 točkah (štirje goli, 13 podaj), je podajo vpisal pri zadnjem golu. S tremi podajami se je izkazal tudi Drew Doughty.

Za Kopitarjevo ekipo je bila to prva zmaga na zadnjih šestih tekmah, kako si jo želijo, je pokazal sam začetek. S pritiskom so že do 13. minute dosegli tri gole, poleg Slovenca sta bila natančna še Šved Carl Grundström in Austin Wagner.

Tomaš Hertl, češki napadalec San Joseja, ki je že 12. zaporedno tekmo igral v gosteh, je z dvema goloma pred zadnjo tretjino tekmo spet naredil negotovo, toda Jaret Anderson-Dolan, Alex Iafallo in Jeff Carter, ki je zadel ob dveh igralcih več na ledu, so nujno potrebno zmago v zadnjem delu vendarle potrdili. Gostujoči vratar Martin Jones je obranil 26 strelov, preden ga je po šestem golu zamenjal Aleksej Melnijčuk.

"Med tekmo nismo postali ljubki, nismo postali leni, nismo postali površni. Igrali smo na pravi način," je razlog za zmago opisal Todd McLellan, trener Los Angelesa, ki bi moral naslednjo tekmo igrati v noči na nedeljo, a je tekma z Minnesoto preložena.


Florida je prekinila niz zaporednih zmag aktualnih prvakov, hokejistov Tampe, ki so klonili po šestih zaporednih zmagah. Za izid 5:2 sta najbolj zaslužna Aaron Ekblad in Alex Wennberg, oba sta prispevala gol in podajo. Z zmago se je Florida v skupini Discover Central Tampi, ki je tokrat igrala brez lažje poškodovanega Stevena Stamkosa, približala le na točko zaostanka.

Pittsburghu sta zmago 4:3 po streljanju kazenskih strelov na gostovanju pri New York Islanders priborila predvsem njegova najslavnejša hokejista. Jevgenij Malkin je izsilil podaljšek z golom 18 sekund pred koncem tekme, Sidney Crosby pa je pozneje edini zadel kazenski strel.

Carolina je v Dallasu po dveh tretjinah zaostajala z 2:3, nato pa v zadnjem delu prišla do treh zaporednih golov in zmage, podoben podvig je uspel Columbusu, ki je na začetku tretje tretjine zaostajal 2:4, nato pa prišel do zmage s 6:5. Dva gola je pri zmagovalcih dosegel Jack Roslovic.

Nashville je prekinil serijo treh zaporednih porazov, gol za končnih 3:2 je točno minuto pred koncem dosegel Dante Fabbro. Winnipeg je s 5:1 doma ugnal Ottawo, junak tekme je bil vratar Connor Hellebuyck, ki je ubranil 41 strelov. Le tri obrambe manj je za svojo 40. tekmo brez prejetega zadetka zbral vratar Montreala Mike Smith, njegovo moštvo je s 3:0 ugnalo Edmonton.

Calgary je bil s 3:1 boljši od Vancouvra, Anaheim pa z 1:0 od Vegasa.

Značke: hokej, nhl, kopitar

Članki iz rubrike