Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.12.2020 12:36:52

Kapetan Los Angelesa ANŽE KOPITAR kmalu spet v ligi NHL: "V redu je. Zato vsaj mirno spim"

Jurij Kodrun
Ta teden je tudi liga NHL vendarle sprejela odločitev in naznanila, da se bo 13. januarja začelo tudi najboljše hokejsko tekmovanje na svetu. V njem bomo že 15. sezono spremljali predstave našega hokejskega veleasa Anžeta Kopitarja.

Čeprav se bo liga NHL začela s skoraj trimesečnim zamikom, se je Kopi z družino že konec avgusta poslovil od domovine. Glavni razlog, da se je vrnil v svoj drugi dom, je bil začetek šolanja hčerke Neže v Los Angelesu, kjer so Kopitarjevi v zadnjih mesecih prav tako živeli drugačno življenje, kot so ga vajeni sicer.

kopitar
Profimedia

ČAS ZA DRUGAČNE STVARI
Ker Anže ne tekmuje in tako tudi ne potuje, je imel seveda na voljo več prostega časa, ki ga je z veseljem izkoriščal. Z otrokoma – z ženo Ines imata ob Neži še sina Jakoba – je počel marsikaj. Med drugim so Kopitarjevi za nekaj dni odšli na kalifornijsko goro Mammoth Mountain, kjer sta se otroka s smučmi spuščala po zasneženih strminah, kar se ob normalnih okoliščinah zlepa ne bi znašlo na Kopitarjevem urniku.
Že nekaj časa se 33-letni Hrušičan s svojimi Los Angeles Kingsi pripravlja na novo sezono, zdaj pa so končno izvedeli, da se bo ta začela 13. januarja. Uradne priprave se bodo za ekipe, ki se niso uvrstile v zadnjo končnico, začele 31. decembra, štiri dni kasneje pa se bodo zbrale tudi ostale. Redni del sezone bo letos vključeval le 56 tekem, končan pa bo 8. maja.

anze kopitar 20 mm
Martin Metelko

TAK, KI DRŽI VODO
Kralji, ki so lansko sezono končali kot najbolj vroče moštvo lige – na zadnjih sedmih tekmah so sedemkrat zmagali –, se v lansko končnico niso uvrstili, kar pomeni, da Kopitar tekme ni odigral skoraj 10 mesecev. "Vsi profesionalni hokejisti smo navajeni tekmovalnega tempa. Ekipe, ki so se uvrstile v končnico, so nato še igrale, mi, ki se nismo, pa smo se prijetno načakali, toda hkrati tudi spočili. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje imel toliko časa, da sem se res lahko spočil in pripravil na naslednjo sezono," pravi naš hokejski velemojster, ki ga sicer ni prav nič motilo, da se bo sezona začela tako pozno: "Glede na to, v kakšnih časih trenutno živimo, mislim, da niti ni bilo tako narobe še malce počakati in pripraviti načrt za sezono, ki drži vodo."

anze kopitar jk
Jurij Kodrun

MANJ POTOVANJ, VSESKOZI ISTI TEKMECI
Tako kot celotna sezona bodo drugačne tudi priprave. Na te namreč zdaj lahko pride zgolj omejen izbor 23 hokejistov – torej štiri peterke in trije vratarji – ter le šesterica rezerv. In ne samo, da bo tekem to sezono zaradi čim manjšega števila potovanj manj, pač pa so moštva razdelili tudi v nove štiri divizije po osem ekip in igrala bodo lahko le v teh. Los Angeles se bo v zahodni diviziji boril z Anaheimom, Arizono, Coloradom, Minnesoto, San Josejem, St. Louisom in Vegasom. "Liga je s tem poskrbela za našo varnost. Hitreje se kaj pripeti, če bi več potovali, tako pa bomo tudi bolj izolirani," je s tem ukrepom zadovoljen dvakratni šampion Stanleyjevega pokala.

kopitar druzina 1

TO JE ZELO DOBRODOŠLO
Kakšni zdravstveni protokoli čakajo igralce, še ni znano, že zdaj pa kapetan Kingsov trikrat na teden opravi test za ugotavljanje prisotnosti koronavirusa. "To se mi zdi v redu. Občutek, ko ti pri testiranju s paličico sežejo globoko v nos, je sicer neprijeten, vendar pa ti to hkrati omogoči mirno nočno spanje, saj veš, da je vse v redu in da so tudi vsi okoli tebe v redu. To je zelo dobrodošlo," je zadovoljen dvakratni olimpijec, ki povsem zdrav in precej neučakan že komaj čaka, da se vrne k svojemu vsakdanu.

anze kopitar
Jurij Kodrun

VEM, KAJ TO POMENI ZA SLOVENIJO
"Priprave so bile intenzivne, a hkrati razporejene čez daljše obdobje. Počutim se dobro in zelo se že veselim, da bomo začeli igrati tekme, treningov pa bo manj kot zdaj," je priznal AK11, ki se je na koncu pogovora dotaknil še nove žalostne usode slovenske reprezentance. Ta še drugo leto zapored maja ne bo ne gostila ne igrala na SP divizije 1A v Tivoliju, kajti IIHF je že novembra razen štirih elitnih odpovedala prav vsa prvenstva. "Škoda, res. Že za odpoved po lanski sezoni, ko bi svetovno prvenstvo moralo potekati v Ljubljani. Sam sem enkrat že igral na prvenstvu v Ljubljani in vem, kaj to pomeni za Slovenijo, za slovensko hokejsko reprezentanco ter tudi za vse družine oziroma navijače, ki spremljajo nas in naše fante. SP je za hokej nekaj pozitivnega, zdaj pa je to na žalost spet odpadlo. Upam, da bo, ko bo svet nekega dne spet normalen, SP spet prirejeno v Ljubljani," je še zaključil Anže Kopitar.

Galerija

Članki iz rubrike