Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
2 04.10.2019 15:30:20

Sprememb ne manjka, Anže Kopitar pa pred prvo tekmo optimističen: Upajmo, da se bo to obrestovalo

Profimedia
Pred slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem je 14. sezona v severnoameriški ligi NHL. Prvi zvezdnik in kapetan zasedbe Los Angeles Kings ter dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala v sezonah 2011/12 in 2013/14 je v pogovoru za svojo spletno stran razgrnil svoja pričakovanja pred sezono 2019/20. Kralji jo bodo odprli v noči na nedeljo.

Kralji so v minuli sezoni pokazali blede predstave na severnoameriških ledenih ploskvah in se niso prebili v izločilne boje. Vodstvo kluba je po koncu klavrne sezone na mesto trenerja postavilo Todda McLellana, ki je nazadnje vodil Edmonton, pred tem je bil sedem let trener San Joseja.

"Treba se je bilo prilagoditi na njegov nov sistem igre, mislim pa, da se vsi igralci počutimo dobro. Sistem igre nam je všeč, nov trener je dober in pripravljeni smo na novo sezono. Energija znotraj ekipe je zelo dobra," je o novemu trenerju dejal Kopitar.

"Naš sistem igre se je spremenil predvsem pri agresivnosti. Mislim, da bomo igrali bolj zanimiv hokej, več bomo poizkušali napadati, bolj bomo agresivni. Upajmo, da se bo to obrestovalo in bomo imeli plošček več v naši posesti," je v zvezi s tem še dodal Hrušičan.


Dvaintridesetletni Kopitar je poletne priprave opravil v Sloveniji, konec avgusta pa se je odpravil v ZDA in se pridružil ekipi na skupnih pripravah.

"Po samem pripravljalnem taboru se počutim zelo dobro. Vse je potekalo tako, kot je treba, predvsem ni bilo nobenih poškodb. Uigravanje je bilo dobro tako ekipno kot znotraj našega napada. Pripravljeni smo na prvo tekmo," je za svojo spletno stran razkril Kopitar, ki bo skupaj s soigralci najprej v noči na nedeljo gostoval v Edmontonu.

Kopitar bo v napadu igral skupaj z Alexom Iafallom in Dustinom Brownom, z njima je igral tudi v minuli sezoni: "To je vedno pozitivno, če je napad že na začetku sezone oziroma že na pripravljalnem taboru nespremenjen. Treba bo le izpiliti podrobnosti in se privaditi na nov sistem igre. Mislim, da se nam je vse skupaj dobro izšlo in da bomo to prenesli v prvo tekmo."

Hokejski strokovnjaki zasedbe iz mesta angelov ne uvrščajo med najboljše ekipe v ligi, Hrušičan pa je v zvezi s tem dejal: "Mi se počutimo dobro in samozavestno. Nismo ekipa z velikimi imeni, a menim, da je smo v pripravljalnem obdobju dobro delali. Nabrušeni pričakujemo začetek sezone, vsi pa si želimo dober uvod v sezono. Kako nam bo šlo, bomo videli iz tekme v tekmo."

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike