Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 04.10.2019 08:16:10

Slovenija naslednje leto v Indijo ali Pakistan

Slovenska teniška reprezentanca bo naslednje leto v kvalifikacijah za Davisov pokal igrala v Indiji ali Pakistanu, so danes sporočili iz Teniške zveze Slovenije. Slovenci bodo na tej tekmi gostovali, če bodo zmagali, bodo igrali v prvi svetovni skupini, sicer pa v drugi.

Na sedežu krovne zveze ITF so danes opravili žreb kvalifikacij za Davisov pokal. Tekme bodo 6. in 7. marca naslednje leto, Slovenci se bodo pomerili s poražencem obračuna med Pakistanom in Indijo. Slovenski igralci bodo v vsakem primeru gostovali. V primeru zmage bo Slovenija nastopila v prvi svetovni skupini, v primeru poraza pa v drugi. Tekme reprezentanc v svetovnih skupinah bodo septembra 2020.

"Indija ima precej višje uvrščene igralce na lestvici ATP, zato predvidevam, da bomo igrali s Pakistanom. Igrali bomo v gosteh, kar je vedno težko. Dokaz je bil minuli obračun proti Egiptu, kjer so bile res težke razmere. Ne vem, kakšne razmere nas bodo marca čakale v Aziji. Je pa informacija o tekmah v Davisovem pokalu pravočasna, saj si bodo naši najboljši tekmovalci lažje prilagodili urnik turnirjev," je žreb ocenil selektor Miha Mlakar.



Za nastop v svetovni skupini 1 ali 2 se bo borilo 48 reprezentanc. Ti skupini sta zamenjali prejšnjo obliko tekmovanja, ko so reprezentance nastopale v evroafriških skupinah, ameriški in azijsko-oceanijski skupini.

Za naslov najboljše reprezentance na svetu se bo v elitni skupini novembra v Madridu pomerilo 18 ekip.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike