favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.10.2019 14:58:37

IZJEMNO PRIZNANJE! Kar DVA SLOVENCA v idealni postavi EVROPSKEGA PRVENSTVA!

Martin Metelko
Evropska odbojkarska konfederacija je objavila idealno postavo minulega evropskega prvenstva, na katerem so slovenski odbojkarji osvojili srebrno odličje. Med elitno sedmerico igralcev najboljše zasedbe sta dva Slovenca, Jan Kozamernik in Jani Kovačič.

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je pet dni po zaključku evropskega prvenstva, ki so ga med 12. in 29. septembrom skupaj gostile Francija, Slovenija, Belgija in Nizozemska, objavila imena sedmih igralcev, ki so najbolj navdušili s svojimi predstavami. Med elitno sedmerico sta tudi dva slovenska odbojkarja, Jan Kozamernik, ki je bil izbran za najboljšega srednjega blokerja prvenstva in Jani Kovačič, ki mu je pripadel naziv najboljšega prostega igralca eurovolleyja.

Kozamernik je na osmih tekmah, eno je zaradi poškodbe izpustil, dosegel kar 73 točk, od tega 12 z začetnim udarcem in 12 z blokom. Slovenski odbojkar je bil ob tem med vsemi srednjimi blokerji tretji najboljši po številu zbranih točk.


Kovačič se je izkazal s kar 36,84 odstotka perfektnih sprejemov začetnih udarcev in je bil daleč najboljši sprejemalec v ekipah, ki so se borile za odličja, sicer pa tretji najboljši sprejemalec prvenstva. Ne gre spregledati tudi njegovih izjemnih obramb.

V idealni zasedbi prvenstva so še francoski podajalec Benjamin Toniutti, srbski korektor Aleksandar Atanasijević, ki je na prvenstvu nanizal kar 143 točk ter srbski sprejemalec Uroš Kovačević, ki je zbral 133 točk in je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP).

Kubanec s poljskim potnim listom, Wilfredo Leon, se je izkazal s 116 točkami, od tega 17 asi ter z veliko učinkovitostjo v napadu (59,86 odstotka) in je bil prav tako izbran za najboljšega sprejemalca, kot drugi srednji bloker pa je mesto med elitno družbo dobil Srb Srečko Lisinac.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike