Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bk
bk
0 11.09.2018 13:26:15

Zgodovinska ničla Mitja Pintariča v ligi CHL, kjer je Muršakov Bern že med najboljših 16

vszi
Večina evropskih lig bo konec tega tedna odprla vrata klubskih sezon, a nekateri najboljši klubi so že v polnem tekmovalnem pogonu, saj so zadnja dva konca tedna moči merili v hokejski ligi prvakov.

Med 32 ekipami sta tudi dve, v katerih lahko spremljamo dva naša reprezentanta. Jan Muršak je lahko s švicarskih Bernom po prvih štirih tekmah nadvse zadovoljen, pričakovano tudi vodi na lestvici skupine G, s čimer si je Bern že zagotovil mesto med najboljšimi 16 ekipami, to je uspelo tudi češkemu Plznu in nemškemu Münchnu. Na štirih obračunih je Bern prišel do treh zmag po rednem delu (s 3:2 nad Cardiffom, s 4:3 in 2:1 nad Växjöm), enkrat je zmagal po podaljšku (s 3:2 nad Cardiffom). Kapetan risov je do zdaj dvakrat zadel in dvakrat podal, Mariborčan pa je lahko zelo zadovoljen z minutažo, povprečno na ledu preživi 18 minut.


V nedeljo je francoske navijače navdušil naš drugi predstavnik v ligi CHL, vratar Matija Pintarič, ki je bil prvo ime zmage Rouena v ligi prvakov. Francoski prvak je do nje prišel na osmi tekmi v tem tekmovanju, z 2:0 pa je Rouen ugnal češki Hradec Kralove. Slovenska hobotnica se je izkazala ob vseh 35 strelih Čehov, Mariborčanu, ki je že zdaj v odlični formi, niso in niso prišli do živega. Rouen je sicer prej izgubil na treh tekmah, dvakrat je moral priznati premoč finskemu Kärpätu (z 0:4 ter 2:4), na prvi tekmi na Češkem pa so Matija in kolegi tesno izgubili z 2:3. Pintarič je v tem trenutku statistično med vratarji, ki so mrežo branili na vseh štirih tekmah, s 93 odstotki ubranjenih strelov na drugem mestu lige CHL in le eden od štirih, ki se lahko pohvalijo z ničlo.

Liga CHL se bo z zadnjima dvema krogoma skupinskega dela nadaljevala 9. oziroma 10. in 16. oziroma 17. oktobra.

Članki iz rubrike