Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 19. januarja

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 10.09.2018 16:53:22

ZLOČIN IN KAZEN: Italijanski dirkač bo drago plačal trenutek norosti

ps
Italijanski dirkač Romano Fenati bo bržčas še dolgo obžaloval trenutek nerazsodnosti na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu. Potem ko je sredi dirke segel do krmila tekmeca in stisnil ročico zavore, ga je najprej kaznovalo vodstvo tekmovanja, danes pa so ga v ekipi Marinelli Snipers še odpustili.

Fenati si je v nedeljo na preizkušnji SP razreda moto2 v Misanu privoščil izjemno nevarno in nešportno potezo, ki so jo obsodili vsi v motociklistični karavani.

V boju z rojakom Stefanom Manzijem - pred tem sta se dirkača že dotaknila in zaradi vožnje izven steze izgubila nekaj mest - je, ko sta vozila vzporedno po ciljni ravnini s hitrostjo blizu 200 km/h, segel do krmila na motorju tekmeca ter stisnil ročico zavore. Manzi je za trenutek izgubil oblast nad motorjem, a ga je nato na srečo spet obvladal.

Že med dirko si je Fenati prislužil črno zastavo oziroma diskvalifikacijo, po njej pa ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo z dvema dirkama prepovedi nastopanja.

Njegov dirkaški post pa bo zdaj še daljši, saj nima več dirkaškega sedeža. V ekipi Marinelli Snipers so se namreč danes odpovedali uslugam svojega nepredvidljivega in nešportnega člana."Ekipa Marinelli Snipers bo nepreklicno prekinila sodelovanje z dirkačem Romanom Fenatijem, ukrep pa začne veljati takoj. Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo obnašanje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe na tak način ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila. V ekipi pa se opravičujemo vsem, ki jih je ta poteza prizadela," so v sporočilu za javnost zapisali zdaj že nekdanji delodajalci Fenatija.

Dan po incidentu se je, očitno z nekoliko ohlajeno glavo, nevarnosti svojega početja zavedel tudi sam Fenati in se za nešportno potezo opravičil.

"Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora. Poteza je bila obupna, nisem se odzval kot pravi športnik; če bi to naredil, bi počakal na konec dirke in pravico poiskal pri vodstvu tekmovanja. Ne bi smel tako reagirati na provokacijo, a v tistem hipu sem hotel le pokazati, kako je, če se obnašaš nevarno," je obžaloval 22-letnik in dodal: "Žal imam precej vzkipljiv značaj, toda tisti, ki me dobro poznajo, vedo, da ne bi nikoli namenoma koga spravil v nevarnost."

Nato pa je našel še dobro stran tega, da nima več službe: "Zdaj bom imel dovolj časa, da analiziram dogajanje in si prečistim glavo."

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike