Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10.11.2015 13:39:55
Deli članek:

Slovenski pokal: In potem bosta le še dva

Čeprav na nobeni stopnji najnovejšega hokejskega tekmovanja ni šlo brez zapletanj, bomo danes v slovenskem hokeju dobili finalista prvega slovenskega pokala. Prvi bo postal znan nekaj po 20. uri v Celju, drugi pa debelo uro kasneje v Zalogu.

Kmalu po reprezentančnem premoru, prej, kot je bilo pričakovati še pred dvema tednoma, si bodo slovenski hokejisti, ki igrajo v domovini, znova nadeli tekmovalne drese. Nocoj bosta v novonastalem tekmovanju debitirala tudi naša najtrofejnejša kluba; ekipi Jesenice in Telemach Olimpija sta se kot prvak in podprvak neposredno uvrstili v polfinale. Druga dva udeleženca je čakala daljša pot. Najdaljša je bila Slavijina. Ta je v prvem krogu komajda preskočila Maribor, v drugem je spet po preobratu in za las premagala Triglav in si v Zalogu priigrala obračun z mestnimi tekmeci izpod Rožnika.

Drevišnji spored 
Ob 18. uri: Celje – Jesenice
Ob 19.30: Slavija – T. Olimpija

Če je od fantov, ki se borijo v ligi EBEL, pričakovati, da se bodo prek Slavije uvrstili v finale, bo drugi polfinale verjetno bolj izenačen. A vseeno, čeprav naši državni prvaki in Celjani, ki bodo gostili srečanje, igrajo v isti ligi (INL), so Jeseničani veliko večji favoriti. Pred slabim mesecem so v Podmežakli Celjane že premagali (4:1), prav tako so v ligi INL nasploh pokazali več, ne smemo pa pozabiti tradicije, ki je v tem gorenjskem mestu, kot je tudi za njih značilna trma, nadvse pomembna, najbrž pa ni treba poudarjati niti tega, da bi se spodobilo, če bi aktualni državni prvaki zasedli enega od mest v finalu. Včeraj smo o tej temi za rokav pocukali vse štiri kapetane.

Tomo Hafner, kapetan Celja

Grega Wernig

"Na to tekmo z Jesenicami smo se pripravljali ves teden. V ta obračun v Celju je bilo vloženega veliko tudi z vidika promocije, in resnično upamo, da bo danes v naši dvorani zares dobro vzdušje. Naredili bomo vse za zmago. Dobro jih poznamo, vemo, kako igrajo, enako pa je pri njih. Resda smo v tej sezoni proti njim že izgubili, a to nas ne skrbi. Doma vedno igramo bolje, letos smo to že dokazali. Prav tako se veliko bolje pripravljamo na tekmece, čeprav priprava temelji zgolj na naši igri, posvečamo se predvsem sebi. Slovenski pokal nam, manjšim klubom, veliko pomeni in verjamem, da pri Olimpiji ni enako, a tudi oni bodo še morali pokazati, da spadajo v višjo ligo. Danes vsekakor nimamo ničesar izgubiti, potrdili se bomo, da pokažemo najbolje, kar znamo. Jeseničani so vsekakor favoriti, zato je ves pritisk na njihovi strani; oni morajo zmagati."


Miha Brus, kapetan Jesenic

Drago Cvetanovič

"Za tekmo s Celjem ne morem reči, da smo se nanjo posebej pripravljali. Na reprezentančnih pripravah smo imeli kar nekaj igralcev, imeli smo bolj sproščene treninge, na katerih smo si spočili glave. Na Celje smo pripravljeni, smo spočiti, zadnji trening pa bomo posvetili še taktični pripravi. Vsekakor je na Štajersko lažje iti z zmago, do katere smo prišli prejšnji mesec. Celjani so letos veliko močnejša ekipa, v ligi INL so štrene pošteno zamešali tudi najboljšim, čaka nas težka tekma, ki jo bomo dobili le z zelo resnim pristopom. Ker smo državni prvaki, je pričakovano, da se bomo uvrstili v finale. To je v naši slačilnici kristalno jasno. Za nagrado bi s finalom dobili tudi tekmo z Olimpijo, kar bi bilo za nas in naše navijače vsekakor dobro, pozitivno. Hkrati se je treba zavedati, da gre samo za eno tekmo, da mora biti čim manj napak, da bo treba igrati z glavo. Poraz bi bil za nas tragičen."


Črt Snoj, kapetan Slavije

Arsen Perić

"Proti Olimpiji vsekakor pričakujemo težko tekmo. Oni igrajo na višji ravni, hitrejši hokej, malce pa vseeno računamo na podcenjevanje. Igrati moramo svojo igro, v tej iskati svoje priložnosti, pomembna bo obramba. Čeprav gre za mestnega tekmeca, ta tekma v primerjavi z drugimi za nas ne bo kaj pretirano posebnega. Edina naša skrb, ki pa je velika, so mnoge poškodbe. Do zdaj smo že odigrali dve tekmi v pokalu, na obeh pa smo se ravno zaradi maloštevilčnosti precej mučili; če imaš na voljo le 13 igralcev, je zelo težko, ob tem pa mi tudi težko odigramo tri tekme v štirih dneh, do česar je prišlo pred dvema tednoma. Ideja slovenskega pokala je v redu, a mi smo bolj osredotočeni na ligo INL, proti ekipama, kot sta Maribor in Triglav, ki v njej ne igrata, se je težje tudi motivirati. Mislim, da s tem danes vsekakor ne bo težav, kot rečeno, nas skrbijo le poškodbe."

Andrej Tavželj, sokapetan Olimpije

Arsen Perić

"Ker je bil večji del ekipe z reprezentanco, nam je trener namenil tudi prost ponedeljek, da malo zajamemo sapo. Vsekakor nobena tekma dva dni po reprezentančnem premoru ni dobrodošla, fantje smo utrujeni, a tako pač je. Proti Slaviji bo najpomembnejša predvsem mentalna priprava; vsak igralec se mora pripraviti tudi na tekmo, ki mu je mogoče malo odveč. Vem, da je kliše, a vsako srečanje se začne z 0:0, v 60 minutah pa imaš priložnost dokazati, da si boljši. Želimo si, da bi že na začetku hitro pokazali svojo moč in da se ne ne bi mučili do konca tekme. Za nas je igranje teh tekem v tem terminu gotovo odveč. Slovenski pokal se mi sicer zdi dobra in zanimiva ideja, a bolje bi bilo, da bi na primer te tekme odigrali avgusta, v pripravljalnem obdobju, in tako tisti čas še malo bolj popestrili. Verjamem, da je za druge klube to bolje, mogoče tudi zato, ker je vsaka taka tekma večji pokazatelj, kje so."

Vsi izidi v pokalu
Maribor – Slavija 3:4 (kazenski streli), Slavija – Triglav 3:1, MK Bled – Celje
2:6