Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
09.11.2015 13:36:16
Deli članek:

Koren se vrača k Olimpiji, Pem dobil uro

Grega Wernig

Gal Koren je novi član hokejistov Telemacha Olimpije.

Potem, ko je v najboljši britanski ligi za Manchester 23-letni Domžalčan odigral 17 tekem, na katerih je v statistiko vpisal tri podaje, dvakrat pa je moral še na klop za kaznovane, so se mu v klubu pred kratkim zahvalili za sodelovanje.

A Gal Koren dolgo časa ni čakal na novega delodajalca, znova se je dogovoril z ljubljanskim klubom. Gal se je novim/starin soigralcem že pridružil na treningih, v zeleno-belem dresu pa bo prvič v letošnji sezoni nastopil kakor hitro bo urejena vsa potrebna dokumentacija.

V petek se je končalo glasovanje za najboljšega mladega igralca lige EBEL, ki se je končalo prav z zmago Slovenca, saj je največ glasov dobil napadalec Telemacha Olimpije Nik Pem.
Mladenič z Jesenic, ki je pravkar sodeloval na svojem prvem zboru članske reprezentance, je zbral 13 točk. Na prvo mesto so ga postavili tako trenerji kot strokovni sodelavci Servus TV. Izbor navijačev na spletni strani lige EBEL je 20-letni napadalec s 17.241 zbranimi glasovi končal kot tretji. Drugo mesto je osvojil Dunajčan Julian Großlercher (10 točk). Po osem točk sta zbrala Madžar Tamas Robert Sarpataki, ki je bil tretji, ter četrti Salzburžan Peter Hochkofler. S točko manj je peto mesto zasedel Beljačan Valentin Leiler.

Z zmago se je Nik Pem, ki je letos v ligi EBEL na 18 tekmah dosegel tri gole in še trikrat podal, pridružil septembrskemu zmagovalcu Liborju Šulaku (Znojmo) v izboru za najboljšega mladega igralca leta, ki bo potekal v marcu 2016. Pem bo ob nazivu najboljšega v oktobru v spomin prejel zapestno uro.