Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 24.08.2015 15:25:21

Muršak začel z zmago

Profimedia
Eden najboljših slovenskih hokejistov Jan Muršak je sinoči odigral prvo pravo tekmo v sezoni 2015/16.

Ruski prvak, CSKA iz Moskve, je v prvem obračunu sezone v ligi KHL palice prekrižal s prvakom razširjenega ruskega tekmovanja SKA-jem iz St. Peterburga.

Ruska velikana sta na odprtju sezone poskrbela za odlično tekmo, ki je zadovoljila okuse vseh hokejskih navijačev, na koncu pa so bili bolj zadovoljni tisti, ki pesti stiskajo za Moskovčane. Slednji so domov odšli z večjim izkupičkom, saj je zmagovalca odločil šele podaljšek, v katerem pa je po le 25 sekundah novinec pri CSKA-ju Geoff Platt dosegel zmagoviti zadetek za zmago s 4:3.



Jan Muršak je ob uvodu v statistiko že vpisal točko, ko je v 21. minuti podal za vodilni zadetek gostov, ki ga je dosegel Aleksander Radulov. Pozneje je bil Mariborčan tudi izključen, v tej akciji pa je SKA dosegel zadetek za izenačenje na 2:2. Jan je igral v drugem napadu, in sicer na mestu centralnega napadalca, v slabih 16 minutah pa je na gol ustrelil enkrat.

Naša "Slovaka" Rok Tičar in Žiga Jeglič bosta z Bratislavo prvo tekmo v ligi KHL odigrala v sredo, ko na Slovaško prihaja Vladivostok. Enako je z Medveščakom Gašperja Krošlja, ki bo v sredo v Domu sportova gostil Habarovsk. Muršak bo znova igral v četrtek, ko se bo CSKA doma pomeril s povratnikom v ligo KHL, Spartakom, ki prav tako prihaja iz Moskve.

Članki iz rubrike