Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.08.2015 09:50:40
Deli članek:

Odstopil mu je številko, da se bo s to poklonil svojemu preminulemu dekletu

Profimedia

Jakub Petružalek je zelo hvaležen svojemu novemu soigralcu.

Življenje češkega hokejista Jakuba Petružalka se je novembra leta 2014 obrnilo na glavo. Takrat je danes 30-letni napadalec utrpel veliko izgubo, njegovo dekle Katerino Netolicko so mrtvo našli v kadi njunega doma v Litvinovu. 


Takrat je dolgoletni češki reprezentant igral za KHL moštvo Jekateburing, po tragediji pa se je takoj preselil domov in kariero nadaljeval v svojem matičnem klubu Litvinovu, kjer se je lažje soočil z izgubo. "Najbolj pomembno je bilo, da sem bil takrat obkrožen z družino, ki mi je zelo pomagala. Po 12 letih igranja v tujini sem se vrnil domov, zdaj vem, da moram narediti nov korak," je dejal Petružalek.

Tako bo to sezono igral za švedski klub Örebro. Ena prvih stvari, ki jo je naredil ob podpisu pogodbe, je bilo preverjanje postave oziroma številke, ki jih bodo njegovi soigralci nosili na dresih. Jakub je imel le eno željo, to je, da bi v spomin na svoje umrlo dekle nosil številko 88, ki označuje letnico njenega rojstva. A ta je bila zasedena. "Videl sem, da je bila rezervirana za Viktorja Ekboma. Kot novinec v moštvu nisem hotel povzročati težav in sitnariti zaradi tega. A potem je Viktor sam prišel do mene in me vprašal, katero številko bi jaz želel nositi na dresu. Rekel sem mu 88, ker mi ta zelo veliko pomeni, ker me spominja na Katerino. Takoj mi je rekel, da jo lahko imam, da je pripravljen nositi drugo. S tem je pokazal gromozansko spoštovanje do mene. Ne morem se mu dovolj zahvaliti za to potezo," se dejal Jakub.

Katerina, ki je deset let delala kot manekenka, naj bi si sama vzela življenje, izkazalo se je tudi, da se je več let borila z depresijo, pri zdravljenju katere ji je Jakub zelo veliko pomagal, a žal se je izkazalo, da je bila bolezen na koncu močnejša od vsega.