Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.08.2015 09:49:19
Deli članek:

Liga CHL: Goličič med strelci, a zmaga le za Saboliča

Profimedia

V četrtek je 24 moštev iz cele Evrope uradno začelo sezono 2015/16. Ne gre še za ligaška tekmovanja, temveč za hokejsko ligo prvakov, v kateri sodeluje 48 klubov iz 12 držav.

V ligi CHL bo to sezono nastopalo tudi šest Slovencev, prvi tekmovalni dan pa so bili aktivni trije.

Salzburg Luka Gračnarja je led prebil na Danskem, v Vojensu, kjer pa je z 1:4 izgubil s Sønderjyskom. Naš vratar je branil celotno srečanje in v tem obranil 17 oziroma 81 odstotkov strelov.

Bolje so se na Norveškem odrezali hokejisti praške Sparte, ki so Storhamar ugnali s 3:2. Robert Sabolič je igral v tretjem napadu, v statistiko pa se je vpisal z dvema streloma na gol.

Boštjan Goličič in njegovi soigralci pri Gapu so na domačem ledu ostali praznih rok, s 5:4 je bil boljši švicarski Zürich. Slovenski napadalec je zaigral v prvem napadu, ob šestih strelih na gol je enkrat zadel (v 54. minuti za znižanje zaostanka na 4:5), v svojo statistiko pa je dodal še podajo.

Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca bodo sezono odprle v soboto, ko bodo gostile švicarski Davos. Enako je s Klemnom Pretnarjem, ta bo z Vienno v soboto gostil finski Kärpät iz Ouluja. Na isti dan tekma čaka tudi Gračnarja, ki se bo z rdečimi biki preselil v švedski Jönköping, kjer ga čaka boj s HV71.