zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.07.2015 12:24:35

Žiga Jeglič: Edina možnost, če ostanem

Grega Wernig
V Ledni dvorani Tabor v Mariboru je že nekaj časa nadvse živahno. Čeprav je poletje šele na vrhuncu, je led skoraj v celoti zaseden, saj se po njem podijo tako otroci kot hokejisti, ki igrajo na najvišji evropski klubski ravni.

Tako se je letos za opravljanje priprav v Mariboru odločil KHL klub Salavat iz Ufe, za štiri dni pa se je v štajersko prestolnico preselil tudi slovaški predstavnik v ligi, z njim pa seveda naša napadalca Rok Tičar in Žiga Jeglič.


Šestega julija se je za naša "Slovaka" tako začela nova dogodivščina. Dolgo sta čakala, kaj sploh bo s Slovanom, ki se je znašel v precejšnjih denarnih težavah in na nitki lige KHL visel več mesecev. A v zadnjem trenutku je vendarle zakrpal finančno luknjo in Rusom rekel da. Tako sta risa ostala pri klubu iz slovaške prestolnice, vendar pa prihodnost še zdaj ni videti resnično rožnata.

jeglic gw
Grega Wernig

Z GRENKIM PRIOKUSOM
Po prvi pripravljalni tekmi Slovana smo v Mariboru tudi o tej temi govorili z Žigo Jegličem. Vesel je, da so bratislavski orli na pripravah v Sloveniji, malo manj navdušen, da je tekmovalni premor minil tako hitro, z zaskrbljenim izrazom pa je govoril o financah. "Sezona se je po eni strani začela super, ker sva z Rokom blizu doma, vsak konec tedna imamo prost in tokrat bova hitro doma. Na drugi strani pa jo nekako začenjamo z grenkim priokusom," je uvodoma dejal 27-letni napadalec.

jeglic gw
Grega Wernig

Letos s številko 14

Žiga je lani v Bratislavi (in leto prej v Nemčiji, ko je prvenstvo z Ingolstadtom tudi osvojil ) na dresu nosil številko 13. Presenečeni smo bili, ko je v Mariboru nosil številko 14. "Vaclav Nedorost je imel lani številko 14 in me je prosil, ali ima lahko on 13. Ima jo že vso kariero, nosi jo tudi njegov sin. Lani je prišel sredi sezone in sprememba ni bila mogoča. Zame je tudi 14 v redu, danes je že bilo tako," je pojasnil Žiga.

Slednje seveda leti na denar. Klub je igralcem dolžan pet lanskih plač in zdaj se glede njih usklajujejo. "Vsi smo mislili, da je vse urejeno, nekako so nam zagotavljali, da je vse v redu, a še ni," je stanje odkrito opisal hokejist iz Podbrezij, ki je to poletje sicer postal prebivalec slovenske prestolnice: "Klub nima toliko denarja, da bi vse zaostale obveznosti poplačal naenkrat, in zdaj tečejo pogajanja o tem, kdaj ga bomo dobili, koliko zdaj, koliko kasneje. Čeprav smo prvo tekmo odigrali dobro, še zdaleč nismo z glavo pri stvari. Ko bo to enkrat urejeno, pa se bomo lahko posvetili zgolj hokeju."

ODKLAPLJANJE GLAVE
Kdaj bo to, tako ostaja neznanka, igralci pa za zdaj še zaupajo klubu, pravi Jegla: "Težko je. Ne vemo, kaj bo. Počakati moramo kakšne tri tedne, bomo videli, kako se bodo stvari odvijale. Nekako vidimo, da je edina možnost, da dobimo denar, ta, da ostanemo v klubu. Malo bomo še počakali, upam, da bo vse v redu. Še vedno igrava na visoki ravni, to je dobro tudi za morebitno iskanje novega delodajalca. Vseeno upam, da bo vse v redu in da bova lahko z Rokom na to pozabila," si želi naš sogovornik, ki pravi, da je super, da jima vsaj konec tedna doma na to ni treba misliti: "In lahko v glavi res odklopiva".

jeglic gw
Grega Wernig

Tudi selektor in risi

Ob množici navijačev si je sredino tekmo ogledalo kar nekaj znanih hokejskih imen. Tako sta se v Maribor pripeljala selektor Nik Zupančič in njegov pomočnik Ivo Jan, kolega pa so spremljali tudi Andrej Tavželj, Marcel Rodman, Miha Verlič, Anže Kuralt in Žiga Pešut.

Po današnji tekmi se bo Slovan vrnil v Bratislavo, v torek pa bodo v Brnu odigrali tekmo z Nižnjim Novgorodom. Moštvo letos vodi nov trener, Čeh Miloš Riha. Trenutno sta s strategom, ki je lani v Pardubicah treniral Roberta Kristana in Blaža Gregorca, zadovoljna, enako je z vlogo v moštvu. "Za zdaj je v redu. Na treningu dobiva dovolj priložnosti, trenerjev odnos do naju je dober. Bomo videli, koliko igralcev bomo še dobili, potem bo slika jasna. Mislim pa, da z najino vlogo ne bi smelo biti težav," je še dejal Žiga, ki se je ob koncu pogovora dotaknil še možnosti preboja Slovana v končnico, kar mu prejšnjo sezono ni uspelo. "Nikoli ne veš. Če se nam bo vse poklopilo, če bomo verjeli vase in v moštvo ter misli usmerili le v hokej, zakaj pa ne. Veliko ekip je že pokazalo, da lahko uspejo tudi z manjšimi finančnimi sredstvi, in ne vidim razloga, zakaj ne bi tudi mi," je strnil misli naš reprezentant. 

Članki iz rubrike