Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
15.05.2015 17:16:54
Deli članek:

Krošelj uveljavil KHL klavzulo

vszi

Reprezentančni vratar Gašper Krošelj se prihodnjo sezono kot kaže ne bo dokazoval v drugi švedski ligi allsvenskan.

Po poročanju švedskih medijev naj bi 28-letni Ljubljančan v prihodnje preselil v drugo najboljšo ligo na svetu, ligo KHL.
Gašper, s katerim so bili v pretekli sezoni pri Oskarshamnu zelo zadovoljni, je sicer 11. aprila podaljšal dogovor s tem klubom, a kot kaže pri njih ne bo ostal.


V pogodbi ima (kot večina igralcev) klavzulo, ki mu dopušča, da se pogodba prekine, če pride do kakšne boljše ponudbe iz boljše lige oziroma iz lige KHL. Klavzula naj bi bila časovno sicer vezana ravno na današnji datum, to je 15. maj, in Krošelj se je odločil, da klavzulo uveljavi.

Od kje naj bi ponudba prišla, še ni jasno. Trener Oskarhamna pa ni ne potrdil ne zanikal, da je do te sploh prišlo. Bolj zgovoren je bil športni direktor tega švedskega kluba Roger Jonnson, ki je za spletno stran Oskarshamna potrdil, da jih je Gašper postavil v nezavidljivo situacijo, saj so nanj resno računali: "Zdaj mu lahko zaželimo samo veliko sreče."

Gašper je na Češkem dvakrat stal pred slovensko mrežo. Proti Finski je prejel štiri zadetke, obranil pa 29 oziroma 89 odstotkov strelov, izkazal pa se je na zadnji tekmi proti Danski, ko je vknjižil shutout, za kar je obranil vseh 24 strelov.

URBAS OSTAJA NA ŠVEDSKEM
Le nekaj dni po koncu slovenskih nastopov na SP je Jan Urbas sklenil novo pogodbo s klubom, kjer je igral večji del te sezone. Napadalec bo ostal v drugi švedski ligi, pri moštvu Våsterä.