Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
14.05.2015 20:18:22
Deli članek:

V ponedeljek slepič, v četrtek ... trening. Hokejist pač!

Hokejist Tampe Ryan Callahan je šokiral severnoameriško javnost. Manj kot tri dni po urgentni operaciji se je namesto v bolniški postelji pojavil na ... treningu!

Uradno je bilo govora o odsotnosti za nedoločen čas, neuradno je večina govorila o koncu sezone za odličnega ameriškega napadalca, tudi če bi njegova ekipa uspela priti do velikega finala NHL in bi tam odigrala vseh sedem tekem. Napoved se je zdela logična, kajti Callahanu se je močno vnel slepič, potrebna je bila urgentna operacija in zagotovo zelo dobro veste, kaj to pomeni. 

Zdravniki so poseg opravili v ponedeljek popoldan po ameriškem času, danes pa bi morali v svet poslati prvo poročilo o tem, kako poteka okrevanje in ali sploh obstajajo še kakšne možnosti za to, da bi Ryan v letošnjem tekmovalnem obdobju odigral vsaj eno tekmo. Toda še preden so to poročilo uspeli sestaviti, je v javnost prišla neverjetna vest s četrtkovega dopoldanskega (spet po ameriškem času) treninga ekipe s Floride. 

Ne samo, da se je Callahan tam pojavil. V popolni opravi je opravil vse tisto, kar so opravili njegovi soigralci, ki so v torek dokočno strli Montreal na tekmi, ki jo je bil nesrečnik z vnetim slepičem prisiljen izpustiti. Da, prav ste prebrali, nepolne tri dni po operaciji je Ryan polno treniral, njegov cilj pa je vrnitev v tekmovalni pogon že za sobotno prvo tekmo finala konference proti New York Rangersom. 

"To je pač hokejist! Toda treba je priznati, da je šel ta še nekaj korakov dlje od običajnih junaštev teh fantov, ki ne poznajo bolečine in strahu," šokantno vrnitev kometira eden od najbolj cenjenih ameriških komentatorjev, zgodba pa je še nekoliko bolj zanimiva zaradi dejstva, da je Callahan v Tampo prišel prav iz vrst Rangersov, kjer je bil kapetan moštva.