Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 21.10.2014 19:36:19

Repe odločil s prvencem

vszi
Tokrat smo se ozrli v lige na Češkem, Slovaškem, Švedskem in v Severno Ameriko.

V najboljšem češkem tekmovanju so hokejisti v zadnjem tednu odigrali po tri tekme.
Mlada Boleslav je v Vitkovicah slavila s 4:1. Luka Vidmar je moral dvakrat, Mitja Robar pa enkrat na klop za kaznovane, slednji pa je v 40. minuti v igri z igralcem več podal za vodstvo s 3:0. Naslednji dve srečanji je Mlada Boleslav izgubila po istem kopitu, obe s 3:4 po kazenskih strelih. Proti Libercu je Luka v 51. minuti podal za vodstvo s 3:2, na tekmi proti Zlinu pa se v statistiko naša branilca nista vpisala.

mitja robar vszi
vszi


KRISTAN TUDI MED PODAJALCI
Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca so se veselile dveh zmag. S 3:2 so premagale Plzen (Kristan je bil drugi vratar), s 4:2 pa so slavile v Litvinovu. Gregorc je v statistiko vpisal eno kazen, Kristan pa je ob 27 oziroma 94 odstotkov ubranjenih strelih vknjižil še podajo, v 42. minuti je Lix podal za vodstvo s 3:2. Pardubice so nazadnje morale z 2:5 priznati poraz v Trincu, kjer je Lix v 59 minutah in pol obranil 30 oziroma 89 odstotkov strelov.

Tudi praška Sparta Roberta Saboliča se je veselila dvakrat. Najprej je sicer z 0:1 izgubila proti Litvinovu, nato je z 2:1 slavila v Trincu, nazadnje pa še s 5:2 v Plznu, kjer je Robi v 35. minuti podal za vodstvo s 4:1, v statistiko pa se je vpisal še z eno malo in desetminutno kaznijo.

TUDI ŠTEBIH, PODLIPNIK IN PAJIĆ
V drugi češki ligi so se v strelske statistike vpisali vsi štirje slovenski oklepniki.
Jihlava Matica Podlipnika in Miha Štebiha je dobila eno od treh tekem. Najprej je s 3:4 izgubila proti Usti nad Labem. Miha je v statistiko dodal dve, Matic pa eno kazen, ob tem pa je v 39. minuti Štebih z igralcem manj podal za izenačenje na 2:2, že prej, v 25. minuti, je Matic podal za vodstvo z 1:0, nato pa dosegel še tretji zadetek za Jihlavo. To je bilo le 23 sekund pred koncem tretje tretjine, ko je bil uspešen v akciji z igralcem več na ledu. Jihlava je bila s 4:3 boljša tudi od Havirova Jurija Repeta; Štebih je na tem srečanju v 58. minuti podal pri zmagovitem zadetku.

miha stebih vszi
vszi


Matic in Miha sta se srečala tudi z Rokom Pajićem in njegovimi Češkimi Budejovicami, ki so bile s 3:2 boljše po podaljšku. Pajić je v 3. minuti podal za vodstvo z 1:0, v 30. minuti v power playu Štebih zadel za znižanje zaostanka na 1:2, v isti situaciji pa je Matic pet minut kasneje podal za izenačenje na 2:2. Podlipnik in Pajič sta morala po enkrat tudi na hladno. Nazadnje je bila Jihlava neuspešna v Prostejovu, kjer je izgubila s 3:5.

Repetov Havirov je ob zgoraj omenjenem porazu proti Jihlavi z 2:1 premagal Litomerice, nato pa je z nogometnim izidom 1:0 slavil še v Trebiču. Slovenski branilec je v 42. minuti dosegel edini, in kot se je izkazalo, tudi zmagoviti zadetek na srečanju, ki je bil hkrati njegov prvi v tem tekmovanju, enkrat je moral še na kazensko klop. Havirov je s 3:2 nazadnje premagal še Havličkuv Brod.

rok pajic vszi
vszi


Češke Budejovice so se veselile še ene zmage. Prostejov so odpravile s 3:2, Rok je v 14. minuti moštvo povedel v vodstvo z 1:0. Nato so z 2:5 izgubile v Litomericah, kjer je naš napadalec v 30. minuti v igri z igralcem več podal za znižanje zaostanka na 2:3, nazadnje pa je bil Trebič boljši s 4:3.

PETELIN DEBITIRAL V SLOVAŠKI EKSTRALIGI
V najboljši slovaški ligi pa je debi doživel 20-letni napadalec Luka Petelin, ki letos po dveh letih pri švedski Mori prvič igra na Slovaškem. Mariborčan je do zdaj za prvo moštvo Žiline odigral dve tekmi, na obeh pa se je njegovo moštvo veselilo zmage. V Nitri je Žilina slavila s 5:4, v Martinu pa s 3:1.

NOV SHUTOUT KROŠLJA, VÄSTERVIK MELJE DALJE
V drugi švedski ligi na zadnjih treh tekmah Oskarshamn ni okusil slasti zmage. Timrå je bila boljša s 4:2. Gašper Krošelj je med vratnicama stal le v prvi tretjini, v katerih je obranil osem oziroma 73 odstotkov strelov, David Rodman pa je moral enkrat na klop za kaznovane, v statistiko pa je vpisal še dve podaji. V 31. minuti je pomagal zaostanek znižati na 1:4, v 60. pa na 2:4.
Proti Mori je Oskarshamn s 3:4 klonil po kazenskih strelih. David je v 9. minut podal za vodstvo z 1:0, Gašper pa je obranil 28 oziroma 88 odstotkov strelov, v loteriji pa je bil pri obeh kazenskih strelih neuspešen. Nazadnje je bila od Oskarshamna s 4:1 boljša še Karlskrona. Na tem srečanju je Krošelj pred mrežo stal 40 minut in v tem času obranil 23 oziroma 85 odstotkov strelov.
Je pa Oskarsham z odliko in brez napak odigral tekmo 16. kroga, nocoj je namreč s kar 4:0 premagal Karlskogo. Rodman je sodeloval kar pri treh zadetkih. V 4. minuti je podal za vodstvo z 1:0, v 37. je po samostojni akciji povišal na 2:0, v 43. pa je podal še za vodstvo s 3:0. Krošelj je za drugi shutout obranil 31 strelov.

ziga grahut vszi
vszi


Švedski tretjeligaš Västervik Žiga Grahuta pa je v tej sezoni prišel še do sedme in osme zmage na devetih tekmah. V Lindlövnu je ob zmagi 4:2 naš branilec moral enkrat na kazensko klop, enako je bilo tudi na srečanju proti Grästorpu, ob zmagi s kar 8:2 pa je v 34. minuti podal za vodstvo s 6:2.

GAŠPER OB UVODU NI IGRAL
V Severni Ameriki pa je kot zadnji od slovenskih hokejistov v sezono krenil še Gašper Kopitar. Njegov Ontario je v ligi ECHL na Aljaski v treh dneh odigral kar tri tekme, na katerih pa našega napadalca ni bilo v postavi. Ontario je dobil le uvodno srečanje (3:1), na drugih dveh je bila Alaska enkrat boljša s 4:0, drugič pa s 4:1.

Članki iz rubrike