Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Artur Švarc
Artur Švarc
27.08.2014 16:00:41
Deli članek:

Zdaj grem po naslov!

Reuters

Daniel Ricciardo je povedal, da bo lovil naslov letošnjega prvaka.

Preden se je v Belgiji razplamtela vojna med Mercedesovima voznikoma Hamiltonom in Rosbergom, nihče ni verjel, da se dirka ne bo končala z dvojno zmago srebrnega dvojca. A spopad njunih egov na stezi in agonija Hamiltona sta novincu pri Red Bullu omogočila, da je osvojil še tretjo letošnjo zmago, drugo zapored.

Pogled na točkovanje prvenstva kaže, da Avstralec za drugouvrščenim Hamiltonom zaostaja le še 35 točk.

"Dejstvo, da ima Daniel le eno zmago manj od Nica, je vredno občudovanja," je povedal šef Red Bulla Christian Horner. Zmanjšati 64 točk zaostanka za vodilnim Rosbergom je malo verjetno, a ne smemo pozabiti, da so na zadnji dirki novembra v Abu Dabiju na voljo dvojne točke, zmagovalec bo dobil kar 50 točk. To je dovolj, da se morajo pri Mercedesu po nedeljski polomiji zamisliti.

Pričakovano je na hitri stezi v Spaju kraljeval Mercedesov motor, a tudi Red Bull z Renaultovim motorjem je bil na ravnini kar hiter.

"Na televiziji ste lahko videli, da je bilo zadnje krilce poenostavljeno, skorajda ga ni bilo," je povedal Ricciardo, "a vseeno smo tu imeli dober paket in za Monzo upam, da bo zadnje krilce še manjše. Za Monzo vemo, da je lahko zahrbtna, a paket, ki smo ga pripeljali v Belgijo, je bil dirkaško precej uporaben, zato verjamem, da bomo dobri tudi v Monzi in Singapurju."

Ricciardo je dodal, da je postati prvak oddaljen cilj, a da se bo boril do konca. "Če pridem v Abu Dabi znotraj 50 točk, potem je matematično še vse mogoče – boril se bom do konca."

Dodana vrednost za Ricciarda je, da je svoj uspeh dosegel ob boku nikogar drugega kot štirikratnega zaporednega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, ki je bil v Belgiji le peti.

"Uživam bolj kot kadarkoli," je povedal Vettel. "Z vsako dirko se bolj in bolj zabavam. Bitka znotraj ekipe je, roko na srce, dobra. Mislim, da je ekipa zadovoljna in tudi sam sem zadovoljen, zato nam gre dobro."

Nemški televizijski komentator in nekdanji dirkač Marc Surer potrjuje Ricciardovo mnenje in dodaja, da naslova ne gre odpisati, a premagati dominantni Mercedes je malo verjetno.

"To bi bilo izjemno, tega si skorajda ne morem zamisliti. Seveda če se bo nadaljevalo tako, kot se je v Belgiji, in upoštevajoč dvojne točka na koncu, potem je mogoče, a v resnici tega ne verjamem. Prišle bodo dirke, kjer bo Mercedes očitno dominiral in vozil sam daleč v ospredju,« pove Danner.