Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
27.08.2014 21:00:31
Deli članek:

Mladi balinarji v Kortah

V skladu s koledarjem mednarodne balinarske zveze FIB je slovenska zveza konec tedna prireditelj mednarodnega četveroboja za kategorijo U-14, ki bo v petek in soboto na balinišču v Kortah.

Spoprijele se bodo reprezentance Monaka, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Slovenski selektor Pavel Švara je določil šest igralcev, ki so se že danes zbrali na tekmovališču, da bi opravili nekaj treningov in se čim bolje privadili na balinišče. To so Gašper Povh, Nik Švara (oba Postojnska jama), Žan Sodec (Krim Zmajčki), Jure Fabjan (Hrast), Matic Štraus (Rogaška Crystal) in Massimo Škrlič iz domačega kluba.

"Pred pomembnim mednarodnim nastopom so naši fantje 'nabrušeni' kot je treba. Pričakujem, da bo igra nosilcev v naši izbrani vrsti Nika, Gašperja in Žana ter ostalih na visoki ravni. V tem primeru se bomo potegovali za prvo mesto, najhujše konkurente pa bomo imeli v hrvaških vrstnikih ter tistih iz Monaka. Prepričan sem, da bodo imeli gledalci kaj videti in da bodo zadovoljni," je o možnostih Slovencev pred začetkom tekmovanja povedal Švara.

Tekmovali bodo po sistemu vsak z vsakim in sicer v naslednjih disciplinah: štafeta, bližanje in zbijanje v krog (2 igralca), hitrostno zbijanje (4 min.), natančno zbijanje (2 igralca), dvojica in klasična igra (po 75 minut).

Četveroboj v Kortah se bo začel v petek ob 8.uri, dan prej bo uradni trening in žreb. Domači prireditelji na čelu s predsednikom kluba Miranom Klevo zagotavljajo, da bo mednarodni turnir na najvišji organizacijski ravni.
zf