Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.08.2024 14:34:36
Deli članek:

Znan širši seznam za boj za olimpijske igre v Milanu, na njem pa kar malo presenetljivo tudi ...

MPA

Hokejisti bodo letos v sezono spet startali hitreje kot sicer.

Že dalj časa se ve, da bo Slovenija konec avgusta in na prvi septembrski dan bila boj za preboj na olimpijske igre v Milanu 2026. 

Slovenci bodo na svoje tretje OI poskušali priti v Latviji, kjer se bodo ob domačinih pomerili še s Francozi in Ukrajinci. Olimpijski nastop si bo priigral le zmagovalec turnirja.


Strokovni štab slovenske izbrane vrste je pred začetkom reprezentančnega zbora objavil širši seznam kandidatov za nastop v olimpijskih kvalifikacijah. Že mesec dni se ve, da na seznamu ne bo Anžeta Kopitarja, ki je že v Los Angelesu, odločil se je, da se bo to poletje posvetil le klubski sezoni.

Na seznamu, ki šteje 31 imen, ni večjih presenečenj, razen te, da se je v reprezentanco vrnil Žiga Pavlin. Kajti 39-letni branilec je večkrat že omenil, da je najverjetneje njegova pot z risi že končana. Na drugi strani pa na seznamu ni njegovega klubksega kolega, 35-letnega napadalca Žiga Panceta.

Od tistih, ki so Sloveniji spomladi na SP divizije 1A v Bolzanu priborili novo SP na elitni ravni, ni napadalcev Jaka Sodje in Žana Jezovška.


Slovenci se bodo na Bledu zbrali 19. avgusta in v okviru priprav odigrali tudi dve prijateljski tekmi z Avstrijo. Prvo 22. avgusta, ob 19. uri, na Bledu, drugo 24. avgusta, ob 16. uri, v Kapfenbergu.

Vseh na pripravah ne bo, nekateri bodo na te zamudili. Tako se bosta Rok Tičar in Anže Kuralt risom pridružila z nekajdnevno zamudo, medtem ko se bo četverica reprezentanci priključili neposredno v Rigi, tja bodo prišli Jan Drozg, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič.


Širši seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije


Vratarji: Gašper Krošelj (Brno, Češ), Matija Pintarič (Grenoble, Fra), Žan Us (Jesenice)

Branilci: Rožle Bohinc (Olimpija), Aljoša Crnović (Olimpija), Kristjan Čepon (Amiens, Fra), Jan Ćosić (Olimpija), Blaž Gregorc (Olimpija), Aleksandar Magovac (Amiens, Fra), Bine Mašič (Olimpija), Matic Podlipnik (Kitzbühel, Avt), Miha Štebih (Trebič, Češ), Žiga Pavlin (Olimpija)

Napadalci: Miha Beričič (Olimpija), Jan Drozg (Habarovsk, Rus), Luka Gomboc (KAC Celovec, Avt), Žiga Jeglič (Bremerhaven, Nem), Rok Kapel (Olimpija), Anže Kuralt (Fehervar, Mad), Rok Macuh (Olomuc, Češ), Marcel Mahkovec (Olimpija), Luka Maver (brez kluba), Žiga Mehle (Olimpija), Ken Ograjenšek (brez kluba), Robert Sabolič (Olimpija), Nik Simšič (Olimpija), Rok Tičar (Graz, Avt), Blaž Tomaževič (Olimpija), Matic Török (KooKoo, Fin), Jan Urbas (Bremerhaven, Nem), Miha Verlič (Bremerhaven, Nem)
Selektor: Edo Terglav